Rok Korošec prvi prvak v kriteriju

Rok Korošec prvi prvak v kriteriju
05.06.2017 AVTOR: D. Z.
Nekdo mora biti prvi. In to je v članski kategoriji Rok Korošec. Prvi kolesar, ki se med člani lahko pohvali z naslovom državnega prvaka v kriteriju.

V Medvodah so v petek zvečer organizirali sploh prvo državno prvenstvo v vožnji na točke, oziroma v kriteriju. Točkoval je vsak peti krog.

Med člani se je naslova prvaka veselil Rok Korošec, sicer član avstrijske ekipe Amplatz BMC. Zbral je kar 49 točk. Najbolj sta se mu približala Žiga Jerman (Rog Ljubljana) in Jon Božič (Adria Mobil). Če kolesarje razdelimo na dva kategoriji, torej med elite in med U23, potem je med elite Korošec ugnal dva člana moštva MebloJOGI Kult Solkan. To sta Robi Jenko in Marko Pavlič. Med mlajšimi člani je bil najboljši Jerman.

Polona Batagelj je bila najboljša med članicami. Katja Jeretina je bila druga, tretja pa Tina Perše. Med starejšimi mladinci je bil najboljši Žan Rataj (Adria Mobil), med mlajšimi pa Jan Bevc, ravno tako član novomeškega kluba Adria Mobil. Katja Jeretina je bila najboljša med članicami do 23 let, Karin Penko med starejšimi mladinkami in Tjaša Sušnik med mlajšimi mladinkami.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ