Rok Korošec šesti v Poreču

Rok Korošec šesti v Poreču
09.03.2019 AVTOR: DZ

Na dirki v Poreču je bil najboljši Slovenec Rok Korošec na šestem mestu. Zmagal je Švicar Fabian Lienhard.

Tudi kolesarji slovenskih moštev imajo v teh dneh pester tekmovalni program. Po boli ali manj ravninski dirki v Umagu so se zdaj pomerili še na precej bolj razgibani dirki v Poreču. Govorimo o krožni dirki s ciljem na rahlem vzponu proti Taru. Pričakovali smo zahteven sprint, a tokrat so za zmago obračunali ubežniki. Po polovici dirke je pobeg uspel štirim kolesarjem, ki so si privozili že več kot štiri minute prednosti in glavnina jih ni uspela več ujeti.

"Sam sem se v sprintu dobro znašel, saj mi taki sprinti ustrezajo. Počasi vsi skupaj napredujemo in se že veselim naslednjega tedna."
Rok Korošec, Ljubljana Gusto Santic

Na koncu je bil najmočnejši Švicar Fabian Lienhard, i je ugnal Patricka Gamperja, Floriana Storka in Christopherja Hatza. Glavnina je zaostala za 55 sekund. Sprint za peto mesto je dobil Marco Maronese, sicer član moštva Bardiani CSF. Takoj za njim je ciljno črto prečkal Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic), ki je bil s šestim mestom tudi najboljši Slovenec. "Glavnina ubežnikov ni vzela resno in hitro so dobili štiri minute prednosti, kar pa seveda v zadnjih 40 kilometrih nismo mogli več nadoknaditi. Sam sem se v sprintu dobro znašel, saj mi taki sprinti ustrezajo. Počasi vsi skupaj napredujemo in se že veselim naslednjega tedna," je dejal Korošec. Gašper Katrašnik je bil deveti, Andi Bajc pa deseti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ