Rok Korošec tretji na Češkem, Tadej Pogačar osmi v Italiji

Rok Korošec tretji na Češkem, Tadej Pogačar osmi v Italiji
06.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Rok Korošec je v drugi etapi dirke po Češki osvojil tretje mesto. Tadej Pogačar je uvodno etapo na dirki po Furlaniji končal na osmem mestu.

Pogačar v ospredju
Najprej v bližnjo Furlanijo. Italijani so organizirali že 54. dirko po Furlaniji, ki sta jo v preteklosti že dobila tudi Jan Polanc in Matej Mugerli. Govorimo o tridnevni dirki druge kategorije, na kateri so v zadnjih letih blesteli predvsem mladi kolesarji. Dirka se je začela v Fagagni in končala v Spilimbergu. Sicer bo zmagovalca po vsej verjetnosti odločila jutrišnja etapa na Matajur, a že v prvi je prišlo do večjih razlik, kot so mnogi pričakovali.

Kolesarji so bili nadvse hitri, saj je povprečna hitrost na koncu znašala 47,7 km/h. Na koncu se je za zmago udarila skupina 14 kolesarjev, glavnina pa je za njimi zaostala za tri minute in pol. V ubežni skupini je bil tudi Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum), ki je v zadnjem obdobju v odlični formi, saj je dobil dirko Tour de l’Avenir. Po nekaj manj kot treh urah in pol dirkanja pa je prvo etapo dobil Alberto Dainese. Z zaostankom treh sekund je Pogačar - edini Slovenec med ubežniki - zasedel osmo mesto. Zanimivo. Gino Mader, tretji z dirke Tour de l’Avenir, je bil tudi del te ubežne skupine in je zasedel 13. mesto.

Korošec tretji
Po uvodni ekipni vožnji na čas pa je za kolesarji na dirki po Češki druga etapa. Ta je bila dolga 158 kilometrov. Litschau je gostil start, cilj pa Nova Bystrice. Etapa ni bila pretirano zahtevna, dolga pa je bila 158 kilometrov. Boj za zmago je na koncu dobil Alois Kankovski, drugi pa je bil Vitalij Buts. Do tretjega mesta se je prebil Rok Korošec, sicer član moštva My Bike Stevens. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Kankovski, medtem ko je najboljši Slovenec Rok Korošec trenutno 14., Andi Bajc pa 24.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ