Rok Korošec v Labinu do drugega mesta (VIDEO)

Rok Korošec v Labinu do drugega mesta (VIDEO)
16.03.2019 AVTOR: DZ

Istrska Pomlad. 1. etapa. Odlično je Rok Korošec izpeljal zaključni vzpon v Labinu. Dovolj za drugo mesto. Zmagal je Attila Valter.

"Etapa je bila zelo hitra. Fantje so zame opravili veliko dela. Zaključek sem poznal, saj sem bil tu že lani. Vedel sem, da sem lahko v takem sprintu dober. Naredil sem vse, kar sem lahko in lahko sem zadovoljen z drugim mestom."
Rok Korošec, Ljubljana Gusto Santic

Na dirki Istrska Pomlad, na kateri nastopajo tudi slovenske ekipe je za kolesarji prva etapa. TA je kolesarje popeljala od Poreča do Labina. Dolga je bila 161 kilometrov. Zaključek pa kolesarji že zelo dobro poznajo. Gre za kratek, a zahteven vzpon, tako da tisti pravi sprinterji težko pridejo do izraza. Zaključek ponuja priložnost zares različnim tipom kolesarjev.

V majici vodilnega je vozil Niklas Markl. Včerajšnji prolog pa je izmed Slovencev najbolje odpeljal Tilen Finkšt. Kolesar moštva Ljubljana Gusto Santic je bil namreč četrti. Prvo etapo pa je zaznamovalo pet ubežnikov. Privozili so si že skoraj sedem minut prednosti, potem pa jih je glavnina vendarle pričela resneje loviti. Veliko dela pri tem so opravili tudi člani Adrie Mobila in Ljubljana Gusto Santica.

Ubežniki so bili ujeti pred začetkom zaključnega vzpona na Labin. Tam je dolgo najbolje kazalo Roku Korošcu, ki pa do cilja vendarle ni zdržal povsem v ospredju. Tik pred ciljem ga je namreč uspel prehiteti 20-letni Attila Valter iz podmladka World Tour ekipe CCC. Tretji je bil Kristian Aasvold. Prvih šest kolesarjev je etapo končalo v času zmagovalca.

"Etapa je bila zelo hitra. Fantje so zame opravili veliko dela. Zaključek sem poznal, saj sem bil tu že lani. Vedel sem, da sem lahko v takem sprintu dober. Naredil sem vse, kar sem lahko in lahko sem zadovoljen z drugim mestom," je dejal Rok Korošec. Valter Attila je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima pred Korošcem dve sekundi prednosti. Tretji je Kamil Malecki s šestimi sekundami zaostanka. Pred kolesarji je najtežja etapa.

Posnetek zadnji metrov 1. etape

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ