Rok Korošec z brezpotij na cesto ... V Radensko

Rok Korošec z brezpotij na cesto ... V Radensko
30.11.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesar kamniškega Calcit Bike Teama Rok Korošec je podpisal enoletno pogodbo s cestno ekipo Radenska.

Državni prvak v olimpijskem krosu
Rok Korošec je na letošnjem državnem prvenstvu v Kočevju kot mlajši član ugnal vso konkurenco.

Dosežek je kamniški ekipi pomenil toliko več, ker je prvi tekmovalec, ki ga je vzgojila Calcitova kolesarska šola.

19 na EP 2010
Na letošnjem domačem Kamniškem krosu je kot najboljši Slovenec osvojil 11. mesto, na evropskem prvenstvu v Bernu je bil 40.

Rok Korošec je bil član slovenske gorsko-kolesarske reprezentance, med največje uspehe sodita 19. mesto na evropskem prvenstvu 2010 v Izraelu in udeležba na 1. mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju istega leta.

"V Sloveniji je težko dobiti ekipo"
"Mohorju Vrhovniku sem omenil, da če bi imel priložnost, bi rad šel na cesto. Rekel je, da bo vprašal. Dolgo smo se pogovarjali. V Sloveniji je težko dobiti ekipo, saj je Adria polna, druge ekipe kot Radenske ni," je dejal Korošec, ki je poleg državnega naslova letos osvojil tudi slovenski pokal v kategoriji do 23 let.

Uvrstiti se v reprezentanco
"Začel bom v Sloveniji na dirki za slovenski pokal v Izoli, ki bo februarja. S fanti že treniram, dobro se razumemo, dobro so me sprejeli. Skupaj gremo na priprave v Kranjsko goro. Izkušenj na cesti še nimam, učil se bom sproti," je dejal 20-letni kolesar.

"Zaenkrat me čaka privajanje, potem se bo videlo. Sproti se bomo dogovarjali. Trenutno nas je 15 tekmovalcev, težko bi priti zraven v ekipo. Treba se bo dokazati. Cilj je, da pridem v reprezentanco, ” je še dodal Korošec.

V Calcitu dobri pogoji
"V Calcitu so bili dobri pogoji, glede trenerja in organizacije nimam kaj reči. Kar se tiče napredovanja ... Bila je konkurenca, ampak ne prava. Tu imam zdaj vsaj pet tekmovalcev pred seboj," je dločitev za prestop pojasnil Korošec in nadaljeval:

"Če nekaj pokažeš v cestnem kolesarstvu, lažje dobiš ekipo. Moral sem se odločiti: ali bom ostal v gorskem kolesarstvu ali pa grem v cestno. Dolgo ne bi šlo, treba je preživeti in gledati v prihodnost. Dokler sem mlad, lahko poizkusim."

A vrat v gorsko kolesarstvo si Korošec vseeno ni povsem zaprl: "Če bom dobil kakšen prost vikend, če bo kakšna dirka v Sloveniji, bom še šel vozit. Gorsko kolesarstvo se mi ni zamerilo."

Hauptman: Mislim, da se bo hitro vklopil v ekipo
"Veseli smo, da se je Rok odločil, da gre na cesto. Sicer ne vem, kako hitro se bo navadil. Imeli smo izkušnjo z Luko Mezgecom, ki je prvo leto že zmagoval," je pojasnil športni direktor Radenske Andrej Hauptman, ki je še dodal:

"Na cesti je malo drugače kot v gorskem kolesarstvu. Glede na Rokov karakter in koliko sem ga spoznal v par tednih, mislim, da ne bo problema in se bo hitro vklopil v ekipo ter nas hitro razveselil z rezultati."

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ