Rok Korošec: Ostaja nekaj grenkega priokusa

Rok Korošec: Ostaja nekaj grenkega priokusa
14.06.2018 AVTOR: DZ

Dva sprinta in dve uvrstitvi med najboljših deset. Rok Korošec se je na dirki po Sloveniji v sprintu spet boril z najboljšimi. Tu je krajši intervju.

Kaj vse se je dogajalo v sprintu?
V zaključku smo poskušali ostati skupaj kot ekipa. Vendar se je hitro videlo, da so tu izkušenejši fantje iz World Toura. Fantje so res dobro organizirani in imajo dobre vlake za svoje sprinterje. Mi se moramo potem znajti sami in iskati priložnost v zavetrju kakšnega sprinterja, ki še ostane prost.

Kako je iskati zavetrje za takimi sprinterskimi vlaki?
Vedno moraš počakati, da pride celoten vlak mimo. Potem pogledaš, če je prosto in to poskušaš izkoristiti. Je gneča, ampak, če si spreten in če imaš še kaj moči, lahko greš za njimi.

Ste zadovoljni z dvema uvrstitvama med desterico?
Včeraj sem rekel, da bi bilo zelo dobro, če bi bil med desterico. To sem zdaj še ponovil. Ostaja pa nekaj grenkega priokusa, saj sem videl, da na koncu lahko pridem mimo marsikoga. Vseeno, za našo ekipo sta to dva lepa rezultata.

Kako ste doživeli te zadnje metre?
Na koncu je veliko adrenalina, tako da se po cilju sploh ne zavedaš, kaj vse se je dogajalo. Vedel sem, da sem na kolesu včerajšnjega zmagovalca. Težko je opisati, saj je res veliko adrenalina.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ