Rok Naglič do 44. mesta na svetovnem prvenstvu

Rok Naglič do 44. mesta na svetovnem prvenstvu
08.09.2018 AVTOR: Uredništvo

Član Calcit Bike Teama Rok Naglič je v dresu slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Lenzerheideju v Švici osvojil 44. mesto med mlajšimi člani v olimpijskem krosu.

Od prvenstva je sodeč po vseh odličnih rezultatih v letošnji sezoni morda pričakoval kaj več, a pretirano razočaran na koncu ni bil.

»Že pred startom sem vedel, da bo težko. 80 metrov višine na krog je za plezalca, kot sem jaz, enostavno premalo. Tu imajo veliko prednost fizično močnejši tekmovalci, ki lahko pritiskajo z veliko močjo. Dirka je bila zame preprosto prehitra. Po startu sem izgubil precej pozicij, se med dirko prebil na neko recimo zadovoljivo mesto in na njem vztrajal do konca. To je bil danes na tej progi moj domet. V Gradcu je bilo 1300 višincev in mi je šlo dobro, tu pa na celi dirki 600 in to pove veliko o mišični masi, ki ji potrebuješ zanjo,« je pojasnil Naglič, letos 10. na evropskem prvenstvu med mlajšimi člani v Gradcu in najboljši Slovenec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

Zmagal je Južnoafričan Alan Hatherly, drugi je bil Američan Christopher Blevins s 27 sekundami zaostanka, tretji pa Nizozemec David Nordemann z eno minuto in petimi sekundami zaostanka. Naglič je uro ustavil osem minut in štiri sekunde za Hatherlyjem.

Korošec v kamniškem Calcit Bike Teamu je v sredo, prvi dan svetovnega prvenstva, s slovensko štafeto osvojil 17. mesto.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ