Romain Bardet: Rad imam maratonske etape

Romain Bardet: Rad imam maratonske etape
18.10.2017 AVTOR: D. Z.
"Navdušen sem nad traso Toura, ki je uravnotežena in ponuja različne terene za dokazovanje," je prepričan francoski adut Romain Bardet.

Romain Bardet je glavni francoski adut za zmago na dirki po Franciji, ki jo je v zadnjih štirih letih vedno končal med deseterico. Lani je bil celo drugi, letos pa tretji.

V zadnjih treh letih je vsakič dobil po eno etapo. Francozi upajo, da bo prav on prvi francoski zmagovalec Toura po Bernardu Hinaultu iz leta 1986. Francozi tako na končno zmago čakajo že več kot 30 let. A vendarle je Bardet do zdaj vedno naletel na močnejše kolesarje, predvsem na nepremagljivega Christopherja Frooma.

Tudi letošnja trasa nima veliko kilometrov v vožnji na čas, tako da bo Bardet spet lahko upal na visoko uvrstitev v skupnem seštevku. A najprej bodo na preizkušnji ekipe v moštvenem kronometru: “Ta preizkušnja bo pokazala pravo moč ekipe. Potem je tu 65 kilometrov dolga etapa, v kateri se bodo najboljši vseskozi napadali. Ogromno je tudi pasti. Nihče ne bo miren pred etapo s tlakovanimi odseki. Nekatere etape so zelo izpostavljene vetru. ” Bardet je izpostavil gorske etape in predvsem dve etapi.

Tisti najtežji, v katerih bodo morali kolesarji premagati najprej več kot pet tisoč metrov nadmorske višine, potem pa še štiri tisoč metrov nadmorske višine: “Rad imam te maratonske etape. Te so zapisane v zgodovino. ” Glavni menedžer ekipe Ag2r La Mondiale Vincent Lavenu je izpostavil Alpe, predvsem etapi do Rosiera in etapo na Alpe d’Huez: “V Pirenejih pa bo veliko pasti, vključno s 60 kilometrov dolgo etapo. Taka trasa ustreza napadalnim kolesarjem, ko je Romain Bardet. Mi bomo odgovorni za sestavo ekipe, ki ga bo pripeljala v najboljši možni položaj, tako na ravninskih etapah in tlakovanih odsekih kot tudi v gorskih etapah.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ