Romandija: Brez sprememb, do zmage Elia Viviani

Romandija: Brez sprememb, do zmage Elia Viviani
28.04.2017 AVTOR: D. Z.
Elia Viviani je dobil edino sprintersko etapo. Kristijan Koren 14. Primož Roglič ostaja četrti.

Payerne je gostil start in cilj 187 kilometrov dolge tretje etape na dirki po Romandiji. Kolesarji so se zjutraj prebudili sicer v zasneženi pokrajini, a so bile razmere v dolini precej boljše. Start etape je bil šele zgodaj popoldne in do takrat so sledi snega izginile.

Pojavilo se je sonce, tako da so lahko kolesarji kljub nizkim temperaturam vseeno lahko precej bolj uživali kot v preteklih dneh. Do pobega dneva je prišlo po dobrih desetih kilometrih dirkanja, ko so se v ospredju združili Davide Martinelli (Quick-Step Floors), Lukas Postlberger (Bora-Hansgrohe), Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Hugo Houle (AG2R-La Mondiale) in Nikita Stalnov (Astana).

De Gendt je bil najboljši na prvih dveh kategoriziranih vzponih, ubežniki pa so si privozili dobre tri minute prednosti. Največ dela v glavnini so opravili člani moštva Trek Segafredo, ki so branili rumeno majico Fabia Fellineja in Bahraina Meride, ki so upali, da bi Sonny Colbrelli dobil sprint. Pobega je bilo konec že 35 kilometrov pred ciljem, tako da je kmalu prišlo do novih napadov. Poskusili so Clarke, Reichenbach, Courteille in Van der Sande.

Sledil je še napad Jungelsa 25 kilometrov pred ciljem. Kmalu pa je bilo obeh pobegov konec. Zadnji se je predal Alex Dowsett. Glavnina ga je ujela tri kilomtre pred ciljem. Takrat so najprej pobudo prevzeli člani Bore Hansgrohe v zadnjem kilometru pa kolesarji Skyja, ki so pripravili odlično izhodišče Eliji Vivianiju. Ta je bil po skoraj štirih urah in pol dirkanja najboljši. Colbrelli se je moral zadovoljiti z drugim mestom, tretji pa je bil Michael Schwarzmann.

Najboljši izmed štirih Slovencev je bil Kristijan Koren, ki je zasedel 14. mesto. V skupnem seštevku je Felline obdržal vodstvo. Drugi je Maximilian Schachmann, tretji pa je Jesus Herrada. Primož Roglič z devetimi sekundami zaostanka ostaja četrti, Simon Špilak pa 26. Jani Brajkovič je 67., Kristijan Koren pa 85. Pred kolesarji sta še dve nadvse zahtevni etapi. Najprej sobotna kraljevska, potem pa še zaključni posamični kronometer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ