Romandija: Marcel Kittel dobil skrajšano etapo

Romandija: Marcel Kittel dobil skrajšano etapo
27.04.2016 AVTOR: D. Z.
Zaradi sneženja skrajšali etapo. Marcel Kittel najmočnejši. Ion Izaggire obdržal vodstvo. Dva Slovenca v glavnini.

Na dirki po Romandiji so izpeljali tudi prvo etapo. Ta bi morala biti kar precej razgibana in prvi vzpon bi moral biti na sporedu že takoj po startu. A tudi danes je snežilo, najbolj na najtežjem vzponu dneva Col d'Etroits, in organizatorji so bili primorani etapo skrajšati. Namesto predvidenih 167 kilometrov so morali kolesarji premagati 109 kilometrov. Etapa se je tako začela v Mathodu, kolesarji pa so morali premagati vsega tri vzpone tretje kategorije. Po zadnjem vzponu je trasa vseskozi potekala v rahlem spustu.

Le zaključek je bil speljan v rahel vzpon. Na dirki nastopajo trije Slovenci. Simon Špilak, Jan Polanc in Matej Mohorič. Etapo je zaznamoval ubežnik Sander Armee, ki pa ni bil nevaren. V glavnini so ritem narekovali predvsem član Movistarja in Orice GreenEdga. Ta je zaostajala tudi že za več kot štiri minute. Ko je bil ubežnik ujet, so se v zaključku na čelo postavili člani Etixx Quick Stepa, ki so v svojih vrstah imeli tudi Marcela Kittla. Nemec je uspel 'preživeti ' selekcijo. Sledil je sprint, v katerem smo videli izenačen dvoboj med Kittlom in Bonifaziem. Sicer za malenkost, pa vendarle.

Boljši je bil Marcel Kittel. »To je posebna zmaga, saj dirka po Romandiji ni ravno raj za sprinterje. Sem sem prišel z namenom, da izboljšam formo, in da se preizkusim v takih dneh, kot je bil današnji. Šlo mi je na roko, da so prvi vzpon odstranili s trase. Kljub temu sem samo poskušal preživeti in se boriti. Ekipa me je odlično podpirala in na koncu je to lepa zmaga, « je dejal Kittel. Tretje mesto je zasedel Michael Albasini. Jan Polanc je bil 30., Simon Špilak 82., Matej Mohorič pa 110.

Polanc in Špilak sta na cilj prišla v času zmagovalca. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Vodstvo je obdržal Ion Izagirre. Tom Dumoulin je drugi, tretji pa je zdaj Geraint Thomas, saj je tretji po včerajšnjem prologu Michal Kwiatkowski izgubil več kot pet minut. Simon Špilak je z zaostankom 22 sekund 33., Jan Polanc je 79., Matej Mohorič pa 99. Jutri kolesarje čaka že prva zares zahtevna etapa. Predvsem pa lahko govorimo o etapi s ciljnim vzponom, ki bo že dala nekatere odgovore, kdo bo še ostal v igri za končno zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ