Romandija: Primož Roglič že v vodstvu!

Romandija: Primož Roglič že v vodstvu!
25.04.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Romandiji je bila po prologu na sporedu prva etapa. Primož Roglič pa je že prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Na dirki po Romandiji je za kolesarji prva etapa od Fribourga do Delemonta. Po zmagi na prologu je majico vodilnega nosil Michael Matthews.

Primož Roglič pa je postavil tretji čas. Pred kolesarji pa je že bila s 167 kilometri nekoliko zahtevnejša etapa. Kolesarji so morali premagati tri vzpone druge kategorije in vzpon tretje kategorije. Pobeg dneva je uspel naslednjim kolesarjem: Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Remy Mertz (Lotto Soudal), Will Clarke (EF Education First-Drapac), Antoine Duchesne (Groupama-FDJ) in Marco Minnaard.

Po 108 kilometrih dirkanja so imeli ubežniki dobrih šest minut prednosti. Takrat so prvič prečkali ciljno črto, sledila pa sta dva kroga čez vzpona Le Sommet (4,5 km, 7,3 %) in Le Rond Pre (0,8 km, 7 %). V glavnini so ritem narekovali kolesarji Sunweba, ki so s hitrim ritmom na Sommet poskrbeli, da so stik z glavnino izgubili tudi sprinterji, kot sta Viviani in Gaviria. Ob vstopu v zadnji krog se je razlika več kot prepolovila. Na vsega tri minute. Michael Matthews se je vozil v ospredju, potem pa smo ob naslednjem prečkanju Sommeta videli precej več akcije.

Ritem so narekovali kolesarji UAE Emirates in LottoNL Jumbo. V ospredju sta ostala samo Gougeard in Minnaard. Ko je ritem narekoval Steven Kruijswijk, ki je očitno pripravljal teren za Primoža Rogliča, je popustil tudi Michael Matthews. 11 kilometrov pred ciljem sta imela ubežnika vsega deset sekund prednosti. Sledil je napad Dana Martina. Na spustu pa so ga najboljši hitro ujeli. Skupina je bila že precej manjša, v njej pa ni bilo ne Matthewsa ne pred etapo drugega Bohlija. Hitra skupina je ujela tudi utrujenega Gougearda in sledil je sprint za zmago.

Tega je dobil Omar Fraile iz Astane. Drugi je bil Sonny Colbrelli, tretji pa Rui Costa. Primož Roglič je na cilj prišel na 13. mestu. Simon Špilak je bil 16. Oba v času zmagovalca. To pa pomeni, da je Roglič prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Isti čas kot Roglič ima tudi Rohan Dennis. Tretji Geraint Thomas za Rogličem zaostaja za štiri sekunde. Simon Špilak je napredoval na 25. mesto. Kristijan Koren je 95.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ