Romandija: Primož Roglič že zablestel

Romandija: Primož Roglič že zablestel
24.04.2018 AVTOR: D. Z.
S 4 km dolgim prologom se je začela dirka po Romandiji. Dobil ga je Michael Matthews. Primož Roglič tretji.

Začela se je še ena izmed krajših etapnih dirk svetovne serije. Govorimo o prestižni in zelo cenjeni dirki po Romandiji.

Na tej dirki je v preteklosti blestel predvsem Simon Špilak, ki je bil trikrat drugi, leta 2010 pa je dirko za zeleno mizo tudi dobil. Lani se je z etapno zmago in tretjim mestom v skupnem seštevku izkazal Primož Roglič. Po izjemni zmagi na dirki po Baskiji pa je Roglič očitno ohranil dobro formo. In tako je zablestel že na uvodu.

Prolog v Fribourgu je bil dolg vsega štiri kilometre, tako da do večjih razlik ni prišlo. Bil je tehnično zahteven. Najboljši čas je postavil Michael Matthews. Kolesar Sunweba ima za sabo slab prvi del sezone, tako da je to zanj prva zmaga letos. Progo je premagal v petih minutah in 33 sekundah. Povprečna hitrost pa 43,459 km/h. Tom Bohli je postavil drugi čas, za njim je zaostal za sekundo. Tretji čas pa je postavil, ravno tako s sekundo zaostanka, Primož Roglič.

“Čeprav si vedno želiš zmagati, je tudi tretje mesto dober rezultat. Na tem lahko gradimo. V primerjavi z večino ostalih favoritov je že v prednosti, kar je dobro, še posebej, če vemo, kaj je še pred nami, ” je za uradno spletno stran moštva LottoNL Jumbo dejal športni direktor Sierk Jan de Haan. Rogliču so sledili Rohan Dennis, Victor Ccampenaerts, Geraint Thomas, William Clarke, Diego Rosa, Pierre Latour, Gorka Izagirre, Egan Bernal … Lanski zmagovalec dirke Richie Porte je bil 18., Simon Špilak je z 21 sekundami zaostanka zasedel 37. mesto, Kristijan Koren pa je bil 84.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ