Romandija: Zaradi snega skrajšali etapo

Romandija: Zaradi snega skrajšali etapo
30.04.2014 AVTOR: D. Z.
Dirka po Romandiji se bo nadaljevala s prvo etapo, ki pa so jo morali organizatorji zaradi snega skrajšati na vsega 88 kilometrov.

Na dirki nastopajo štirje Slovenci. Najbolje je prolog odpeljal Simon Špilak. Ob njem so v Švici še Jani Brajkovič, Luka Mezgec in Matej Mohorič.

A že prvi dan po prologu, ko bi morali prevoziti kar 203 kilometre dolgo etapo od Ascone do Siona, jih čaka sprememba. Prevoziti bi morali dva kategorizirana vzpona. Najprej klanec prve kategorije, potem, tik pred ciljem pa še klanec druge kategorije.

Vrh prvega prelaza Simplon je na 2005 metrih nadmorske višine in tam je v tem času še vedno sneg. Tako so se mu morali organizatorji izogniti. Kolesarji bodo etapo začeli v kraju Brigerbad, kamor bodo potovali ali z moštvenimi vozili ali pa kar z vlakom.

Etapa se bo tako začela šele ob 15:15 uri, na cilj v Sion pa naj bi kolesarji prišli okrog 17. ure. Etapa vseeno ne bo ravninska. Kolesarji bodo morali prevoziti vzpon druge kategorije na 1182 metrov visoki Lens. Od vrha tega klanca do cilja jih bo ločilo le še okrog 15 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ