Roubaix: Božič s poškodovanim zapestjem, Koren na tleh in številni padci

Roubaix: Božič s poškodovanim zapestjem, Koren na tleh in številni padci
07.04.2013 AVTOR: D. Z.
Borut Božič in Kristjan Koren sta na dirki Pariz-Roubaix padla, najslabše pa jo je odnesel kolesar Astane, ki je očitno utrpel zlom zapestja.

Božič: To je moja dirka!
Na dirki Pariz-Roubaix so nastopili štirje Slovenci. Končala sta jo dva. Kristjan Koren je bil 84., Marko Kump pa 105. Odstopila sta Blaž Jarc in Borut Božič. A Božič in Koren sta tudi grdo padla. Prav Božič je imel obilo nesreče. Najprej je imel težave s kolesom, potem pa je 70 kilometrov pred ciljem na enem izmed tlakovnih odsekov hudo padel in si po vsej verjetnosti zlomil zapestje.

»Bil sem v ospredju, ko mi je sprednje kolo nenadoma spodneslo. Kolesar pred mano je padel, nato pa še dva ali trije za mano. Ne vem, kaj se je zgodilo. Mogoče je bilo kaj na cesti, « je za uradno spletno stran Astane povedal Božič. »Človek, to je moja dirka. To sem zdaj spoznal. Bil sem pripravljen, da bi kaj naredil, da bi napadel. Naslednje leto se bom vrnil še močnejši. To je moja dirka, « je še povedal Božič.

Koren, Offredo, Štybar ...
Prav tam, kjer Božič je padel tudi Koren, ki pa je z dirko nadaljeval. Vendar pa vodilne skupine ni mogel več ujeti. A na dirki je prišlo do kar velikega števila padcev. In to še kako spektakularnih. Kot lahko vidite v priloženem video-posnetku je grdo padel Yoann Offredo, ki je čakal na spremljevalni avtomobil. Se celo ozrl, v tem času pa ni videl, da se približuje otoku na cestišču. Z vso hitrostjo je trčil v prometni znak.

Kljub temu, da niso mogli računati na prvega moža Toma Boonena, so odlično dirkali tudi kolesarji moštva Omega Pharma Quick Step. V ospredju so bili kar trije. A v zaključku se jim ni vse izšlo po željah, čeprav je Terpstra izvlekel tretje mesto. Vandenbergha je na tla zbil gledalec, kasneje se je z gledalcem zapletel še Zdenek Štybar. In tako sta oba izgubila možnosti za končni uspeh, čeprav jima je dobro kazalo. Ni kaj, Pariz-Roubaix je spet zahteval svoj davek. Žal, tokrat tudi med Slovenci.

Padec Offreda


Težave Zdeneka Štybarja


Padec Vandenbergha

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ