Roubaix: Foto in video spomini na zadnji deževen dan

Roubaix: Foto in video spomini na zadnji deževen dan
06.04.2012 AVTOR: D. Z.
V nedeljo naj bi na znameniti klasiki Pariz-Roubaix deževalo. Če bo to res, potem je jasno, da se bo ta preizkušnja spremenila v pravi Severni pekel, mogoče tak, kot je bil leta 2002.

Prav leta 2002 je na tej dirki zadnjič deževalo. Dirka je bila speljana 14. aprila. Dolga je bila 261 kilometrov. Trasa pa že klasična. Bolj ali manj isti odseki tlakovanih cest, glavni favoriti pa domačini. Predvsem kolesarji moštva Domo Farm Frites, kjer je bil med drugimi tudi že prava legenda teh dirk in kolesar, ki je pred leti obiskal tudi Slovenijo Johan Museeuw.

"Flandrijski lev" je upravičil vlogo favorita in močne podporo preostalih klubskih kolegov. Odločilen napad je izvedel kar 40 kilometrov do cilja in kljub močnemu vetru, predvsem pa zelo motečemu dežju, premagal konkurenco in tlakovane odseke. V cilj na znamenitem Roubaixovem velodromu je pripeljal sam. Veselil se je zaslužene zmage. Že njegove tretje na tej preizkušnji.

Tokrat si je privozil kar tri minute in štiri sekunde pred kolesarjem Telekoma Steffenom Wessemanom. Tretje mesto je s štiri sekunde slabšim časom ciljno črto prečkal takrat novo upanje belgijskega kolesarstva Tom Boonen. Takrat je bil član velikega Armstrongovega moštva US Postal Service. Kako močno je bilo predvsem moštvo zmagovalca Museeuwa Domo Farm Frites, st dokazala še deveti Max van Heeswijk in deseti Enrico Cassani.

Rezultati, Compiegne-Roubaix (261 km)
1. Johan Museeuw Domo-Farm Frites 6h 39'08"
2. Steffen Wesemann Team Telekom + 3'04"
3. Tom Boonen US Postal Service + 3'08"
4. Tristan Hoffman Team CSC Tiscali + 4'02"
5. Lars Michaelsen Team Coast
6. George Hincapie US Postal Service
7. Thierry Gouvenou Bigmat Auber 93
8. Max Van Heeswijk Domo-Farm Frites
9. Nico Mattan Cofidis
10. Enrico Cassani Domo-Farm Frites vsi isti čas

foto: sirotti 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ