ROX 10.0 - prvi Sigmin računalnik z GPS navigacijo

ROX 10.0 - prvi Sigmin računalnik z GPS navigacijo
28.03.2014 AVTOR: Matej Zalar
Model Sigma ROX 10.0 je kolesarski računalnik, ki bo z GPS navigacijo in kar 87 različnimi funkcijami zadovoljil tudi najbolj zahtevne uporabnike.

Kolesarski računalnik je v test posodil Proloco Trade d.o.o., kjer je omenjeni računalnik dobavljiv na prodajnih mestih.

Uradna stran proizvajalca SIGMA SPORT.

ROX 10.0 je najboljši model istoimenske brezžične serije kolesarskih računalnikov, ki jih izdelujejo pri nemškem proizvajalcu. Je prvi model, ki omogoča satelitsko navigacijo, kolesarju pa ponuja funkcije, kot so čas in razdalja, ki ga še loči do cilja, navodila za pot in pa mini prikaz naslednjega kilometra ceste na zaslonu.

S pomočjo programa Data Center 3 lahko na osebnem računalniku začrtamo željeno pot treninga in jo prenesemo na števec, v model ROX 10.0 pa lahko shranimo tudi trase prejšnjih treningov, po katerih nas nato števec vodi.

Kot vsi modeli ROX tudi najnovejši ponuja meritve moči, ki jih opravi na podlagi višine in teže kolesarja, močjo vetra, naklonom ceste in številom obratov, če uporabljamo merilec obratov. Je pa model ROX 10.0 odprt za vse naprave, ki uporabljajo protokol ANT+, tako da lahko v povezavi z njim uporabljamo tudi merilce moči konkurenčnih proizvajalcev.

Lahko si nastavimo želen koridor moči, s katero bi radi poganjali pedala, računalnik pa nas tako vizualno kot zvočno opozori, če presežemo zgornjo ali pademo pod spodnjo mejo, ki smo jo izbrali. ROX 10.0 ima že vnaprej nastavljene štiri osnovne cone treninga, ki jih lahko prilagajamo po svojem srčnem utripu, števec pa nam na koncu treninga prikaže, koliko časa smo kolesarili v kateri od con.

Za analizo podatkov so oblikovali nov program, imenovan Data Center 3, ki deluje tako na računalnikih z Windowsi kot na Macih. Po koncu treninga nam naložene podatke prikaže z grafi in jih analizira, pridobljene GPS podatke pa shrani in tako beleži celotno bazo naših treningov.

Model ROX 10.0 je zelo enostaven tako za namestitev, kot za uporabo. Pri namestitvi nam pomagajo navodila in nazoren video namestitve, ki je dostopen na uradni strani proizvajalca. Uporaba pa je še bolj enostavna, saj je števec zasnovan zelo uporabniku prijazno, programe pa brez težav menjamo tudi med vožnjo.

Model je trenutno preko spleta dostopen za 150 evrov, glede na ponujene funkcije pa je cena povsem konkurenčna. ROX 10.0 je dober nakup za vse, ki želijo med in po treningu dobiti kar največ povratnih informacij o svoji vožnji, GPS funkcija pa treninge še nekoliko olajša.

Predstavitev števca Sigma ROX 10.0:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ