Rui Costa ob Janu Polancu, Chavanel v Švico!

Rui Costa ob Janu Polancu, Chavanel v Švico!
24.08.2013 AVTOR: D. Z.
Novic o prestopih kolesarjev za sezono 2014 je vse več. Trenutno ena izmed najbolj vročih je, da bo Rui Costa Movistar zamenjal za italijansko moštvo Lampre Merida.

Rui Costa zvezdnik preveč v Movistarju?
Rui Costa je bil eden izmed junakov letošnje dirke po Franciji. Potem, ko je še drugič zapored dobil pripravljalno dirko po Švici, je na francoskem Touru zares blestel. Možnosti za visoko uvrstitev v skupnem seštevku je izgubil, potem ko je moral v 13. etapi čakati na kapetana Alejandra Valverdeja, zato pa se je izkazal z dvema etapnima zmagama.

Najprej je najhitreje prišel v Gap, potem pa še v Le Grand Bornand. 26-letni Portugalec je tako postal še eden izmed zvezdnikov Movistarja, ki pa ima v svojih vrstah že Naira Quintano in Alejandra Valverdeja. Zato se je Costa odločil, da špansko moštvo zamenja za italijanski Lampre Merida, kjer letos že vozi tudi naš predstavnik Jan Polanc.

»Mislim, da sem v moji karieri dosegel točko, ko lahko merim na visoko mesto v skupnem seštevku velikih dirk, kot je Tour de France. V Lampreju vidim dobro okolje, kjer mi bodo nudili prave pogoje za uresničitev mojih visokih ciljev. Prepričan sem, da sem se prav odločil, « je dejal Rui Costa, ki je med profesionalne kolesarje prestopil leta 2007.

IAM Cycling zelo aktiven
V tem prestopnem roku so bili zelo aktivni predvsem pri švicarskem prokontinentalnem moštvu IAM Cycling. Veliko se je govorilo, da bodo v svoje vrste privabili zanje domačina Fabiana Cancellaro, a je ta že podaljšal pogodbo z ekipo Trek. Zato pa bo v sezoni 2014 za IAM Cycling vozilo lepo število novih okrepitev. Najprej eden izmed trenutno najboljših kolesarjev na dirki USA Pro Challenge Mathias Frank.

»Glede na to, da je to švicarska ekipa, smo ohranjali stike. Športni direktor Marcello Albasini je bil moj trener v mlajših kategorijah. Po petih uspešnih letih v BMC, je prišel trenutek, ko sem začutil, da moram poskusiti nekaj drugega. Pri IAM so se zanimali zame, zato se že veselim prestopa, « je dejal 26-letni Švicar. V to moštvo, ki ima očitno visoke cilje, bodo prestopili tudi Sylvain Chavanel, Roger Kluge, Jerome Pineau in Vicente Reynes.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ