Rumeni dnevi: Alaphilippe in Pinot za "francoski" dan

Rumeni dnevi: Alaphilippe in Pinot za "francoski" dan
20.07.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kakšni so odzivi kolesarjev po etapi do znamenitega Tourmaleta? Pinot je etapo dobil, Alaphilippe je vse bolj prepričljiv. Thomas pa je popustil.

Thibaut Pinot (zmagovalec etape): Če si hribolazec, je prav vsaka zmaga na Touru lepa. A zmagati na tako pomembnem vzponu. To je nekaj kar ljubim. Bili smo motivirani. To, kar je storil Gaudu je neverjetno. Čez nekaj let bo on prvi. Še se bomo borili. Toura še ni konec.

Julian Alaphilippe (1. v skupnem seštevku): Rumeno majico bom poskušal obdržati čimdlje. Grem pa iz dneva v dan. Jutri je nova zelo zahtevna etapa. Še veliko vzponov je pred nami in do Pariza bo prišlo še do številnih sprememb. Na Tourmalet sem prišel v ospredju in se boril za zmago. To je neverjetno. Dirkal sem z namenom, da ubranim majico, saj je velika čast nositi to oblačilo. Nisem pa pričakoval, da bom v igri za etapno zmago. Ko sem videl, da številni kolesarji popuščajo, me je to še dodatno motiviralo, tako da sem šel prek svojih zmožnosti. Lahko bi skočil za Pinotom, a bil sem tudi sam že nekaj časa na meji. Privoščim mu zmago. Vesel sem, da je Thibaut dobil etapo, sam pa sem obdržal majico.

Geraint Thomas (2. v skupnem seštevku): Slabo sem se počutil. Na koncu sem vedel, da moram nadaljevati v svojem ritmu. Ko so napadli, niti nisem poskušal slediti. Čutil sem, da bo bolje, če nadaljujem v svojem ritmu in poskušam izgubiti čim manj. V nasprotnem primeru bi povsem popustil na najstrmejšem delu. Je pač eden izmed tistih dni. Je, kar je. Poskušal sem zaostati čim manj.

Steven Kruijswijk (3. v skupnem seštevku): Mislim, da sem dober. Zadovoljen sem. Kolegi so narekovali tako oster ritem, da sem jih moral nekoliko umiriti. V zadnjih petsto metrih nas je malo ostalo in izboril sem si tretje mesto. Ekipa je bila res izjemna, kar je lepo videti. Najprej smo se borili v sprintih, zdaj pa smo bili v zaključku kar trije v ospredju. Če bom tako nadaljeval, potem lahko pridem na oder za zmagovalce.

Mikel Landa (11. v skupnem seštevku): Želel sem kaj doseči, vendar sem bil pet kilometrov do cilja prazen. Etapa je bila hitra in pihal je že kar strašljivo močan veter v hrbet. Tudi vročina je vplivala na vse skupaj. Podpora navijačev je bila ogromna. Mislim, da je pred nami še dolg Tour. Rad bi se boril za kakšno etapno zmago. Rad pa bi se tudi približal odru v skupnem seštevku.

Nairo Quintana (14. v skupnem seštevku): Jasno je, da sem imel slab dan. Mogoče tudi zaradi padca. Zdaj gremo naprej z Lando in Valverdejem. Sta pred mano v skupnem seštevku in moramo ju podpreti. Upal sem na boljši dan, a telo se ni odzvalo. Mikelu je šlo dobro in ga nisem želel zmotiti. Videli bomo, kako se bo telo odzvalo jutri.

George Bennett (Jumbo Visma): Steven Kruijswijk zagotovo lahko dobi Tour. Sam pa sem dal vse od sebe. Ekipa je odlična, Steven pa tudi. Prek radijske postaje nisem nič slišal. Kričal je, da moram počasneje, kar je zame vsekakor bolje, kot če bi mi kričal, da moram hitreje. Steven lahko dobi Tour. Zjutraj sem rekel, da bo težko, zdaj pa verjamem vanj. Je zelo močan.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ