Rumeni dnevi: Fernando Gaviria ostaja doma

Rumeni dnevi: Fernando Gaviria ostaja doma
27.06.2019 AVTOR: DZ,
Rumeni dnevi. Pri UAE Team Emirates so se odločili, da bodo v sprintih na dirki po Franciji računali na Alexandra Kristoffa, upajo tudi na visoka mesta v skupnem seštevku.
Pri moštvu UAE Team Emirates bodo na dirki po Franciji vsekakor lahko računali na izkušene kolesarje. Očitno je boj za sprintersko prevlado med Fernandom Gavirio in Alexandrom Kristoffom dobil Norvežan. Gaviria je že z dirke po Italiji odstopil zaradi težav s kolenom. Od takrat tudi ni več dirkal. Kristoff je že izkušen, saj je na Touru nastopil že šestkrat.

"Na Tour odhajam s ciljem, dobiti etapo, obenem pa želim podoživeti izjemne lanske trenutke. Letos sem boljši, kot sem bil v preteklih letih, ampak raven pripravljenosti vseh ostalih je tudi visoka. Zato samo dobra forma ni dovolj. Potrebuješ tudi motivacijo in srečo," je v uradni izjavi za javnost dejal Alexander Kristoff. Na tritedensko dirko se vrača Fabio Aru, ki ima za sabo dve ponesrečeni sezoni.

V zadnjem obdobju je kazal znake izboljšanja, a je daleč od tiste prave forme, ki jo je kazal, ko je dobil dirko po Španiji in bil med najbojlšimi na dirki po Italiji. "Po mesecih odsotnosti z dirk, sem uspel najti tisto iskrico, končno sem začutil utrujenost v nogah in končno sem lahko preizkusil formo. Vse skupaj me navdaja z upanjem. Počutim se dobro, zato sem tudi izbran v ekipo za Tour," je med drugim dejal Aru.

Dodal je še, da ostal kljub poškodbi miren: "V Franciji ne bom razmišljal o skupnem seštevku. To bo zanimivo novo poglavje, ki ga začenjam. Pričakujem, da bom iz dneva v dan boljši. Boril se bom in pomagal v boju za skupni seštevek." Seveda je pri tem v mislih imel Daniela Martina. Prvi adut ekipe. Šestkrat je že nastopil na Touru, trikrat ga je končal med desterico. Najboljši je bil let 2017, ko je zasedel sedmo mesto.

"Se že veselim ponovnega nastopa na Touru. Dobro se počutim, tudi Dauphine sem dobro odpeljal, pa čeprav nisem pokazal agresivnega dirkanja, kot ga ponavadi. Dober sem in všeč mi je trasa," je dejal Martin. Kolesarji, ki bodo omenjene tri še spremljali na dirki bodo: Sven Erik Bystrom, Rui Costa, Sergio Henao, Vegard Stake Laengen in Jasper Philipsen.

Športna direktorja bosta Neil Stephens in Simone Pedrazzini. Glavni menedžer pa je Joxean Matxin, ki je še dejal: "V ekipi imamo nekaj velikih imen, ki bodo zagotovo v ospredju. Arujev nastop bo zagotovo zanimiv, navdušeni smo nad njegovim hitrim napredkom. To bo pomemben trenutek tudi za mladega Philipsena, ki bo prvič nastopil na tej dirki."

UAE Team Emirates: Fabio Aru, Alexander Kristoff, Dan Martin, Sven Erik Bystrøm, Rui Alberto Faria Da Costa, Sergio Henao, Vegard Stake Laengen in Jasper Philipsen.
Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ