Rumeni dnevi: Izpostavljeni kolesarji o trasi Toura

Rumeni dnevi: Izpostavljeni kolesarji o trasi Toura
18.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kaj o trasi prihodnje dirke po Franciji pravijo Bernal, Froome, Alaphilippe ... Sprinterji niso ravno zadovoljni, saj bodo imeli na voljo malo etap. Alaphilippu se lahko smeji ...

Egan Bernal: To bo dobra trasa za dobre hribolazce, saj je samo en kronometer. Zadnji dnevi bodo težki. Vzponi so res strmi, težki. Menim, da primerni za napade. To je dobro. Pomeni, da bo Tour zanimiv tudi za gledalce. Najprej se moramo odločiti, če bom sploh šel na Tour. V ekipi imamo zares dobre kolearje, ki lahko dobijo Tour. Ostati moramo mirni, govoriti z ekipo in Daveom, potem pa analizirati traso. Rad bi se vrnil na Tour, a zelo spoštujem tudi Giro in Vuelto.

Chris Froome: Brutalna trasa. Ampak dobra. Mislim, da je trasa, ki ponuja veliko priložnosti in načinov, kako se bo lahko odvijal boj za skupni seštevek. To pa želijo vsi videti. Boj med največjimi tekmeci. Tudi za kolesarje se mi zdi dobra trasa, saj ponuja veliko priložnosti za spremembe.

Julian Alaphilippe: Vesel sem, da gre Tour skozi središče Francije. Še posebej skozi Chatel-Guyon in Clermont Ferrand, saj sta blizu mojega doma. Še toliko bolje je, ker gre za težki etapi. Takih etap je na tem Touru res veliko. Že začelo se bo z zahtevnimi etapami in tako bo vse do zadnje vožnje na čas. Resnično je nenavadna trasa, ki ponuja presenečnja. Rezultata ne moreš napovedati. Na papirju je veliko etap, ki so mi pisane na kožo. A do tja je še daleč. Traso moram podrobneje naštudirati, potem pa si etape še ogledati s kolesom.

Romain Bardet: Organizatorji so znova pripravili zelo zanimivo traso. Številne gorske etape nam bodo omogočile, da bomo lahko pripravili dobro predstavo. Prepričan sem, da si mnogi kolesarji želijo biti del tega. Trasa je drugačna. Veliko je novih vzponov, ki lahko poskrbijo za nepredvidljivo dirkanje. Ob ogledu teh etap se seveda želim vrniti na Tour.

Caleb Ewan: Dirka bo zelo težka, a pogledati moramo vsako etapo posebej. Na prvi pogled se zdi, da bodo na voljo vsega tri ali štiri sprinterske etape. Počakati bomo morali še na traso Gira, a menim, da je Tour vseeno največja dirka, tako da bom vsekakor prišel na Tour v najboljši formi. Poskusil bom izkoristiti vsako priložnost, pa čeprav jih ne bo veliko.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ