Rumeni dnevi: Luka Mezgec spet ostal brez Toura

Rumeni dnevi: Luka Mezgec spet ostal brez Toura
28.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tudi letos Luke Mezgeca ne bomo spremljali na dirki po Franciji. Pri Mitchelton Scottu bodo vse stavili na Adama Yatesa. Po odpeljanem Giru bo na Touru tudi Simon Yates.

Zaenkrat se zdi, da bosta na letošnji dirki po Franciji nastopila Jan Tratnik in Matej Mohorič, pa čeprav Bahrain Merida osmerice še ni objavila. Dolgo je bil v igri za mesto med osmimi izbranimi kolesarji tudi Luka Mezgec. Pri Mitchelton Scottu pa so zdaj sporočili imena kolesarjev, na katere bodo računali. Med njimi ni Mezgeca, ki je tako še drugič zapored ostal brez nastopa na Touru.

Lani bi moral tam nastopiti kot ključni kolesar v sprinterskem vlaku Caleba Ewana, a tudi Ewana niso uvrstili v ekipo za Tour. Letos je tako imel Mezgec manj možnosti za nastop. Že vnaprej je bilo jasno, da bodo pri ekipi vse stavili predvsem na Adama Yatesa, medtem ko so se očitno odločili, da bo ob njem tudi Simon Yates, ki pa je letos že odpeljal tudi dirko po Italiji in jo končal na osmem mestu.

Adam Yates pa je prav pred koncem dirke Criterium du Dauphine zbolel. "Letošnji Tour bo zahteven. Še posebej v zadnjih dneh. Ogledal sem si 18., 19. in 20. etapo. Tri take etape ena za drugo ob koncu dirke bodo zagotovo poskrbele za razlike. Potem so tu še nekatere pasti polne etape, vključno s šesto na La Planche des Belles Filles," je dejal Adam Yates, ki je Tour enkrat že končal na četrtem mestu.

Še kako pomemben pomočnik bo njego brat Simon, pa tudi Jack Haig. Matteo Trentin bo poskusil dobiti kakšno izmed etap, v kateri bo na cilj prišla večja skupina kolesarjev, a brez tistih pravih sprinterjev. »Na šrvi cilj je, da pomagama Adamu priti na oder za zmagovalce v Parizu. Želimo pa tudi dobiti etapo,« je dejal športni direktor Matthew White.

Mitchelton Scott: Adam Yates, Simon Yates, Jack Haig, Luke Durbridge, Michael Hepburn, Daryl Impey, Chris Juul Jensen in Matteo Trentin.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ