Rumeni dnevi: Mark Cavendish ostal brez Toura

Rumeni dnevi: Mark Cavendish ostal brez Toura
02.07.2019 AVTOR: DZ

Marka Cavendisha pri moštvu Dimension Data niso uvrstili v ekipo za Tour de France. Tam bo manjkal prvič po letu 2006.

Od leta 2007 naprej smo bili vajeni, da je Mark Cavendish tako ali drugače zaznamoval dirko po Franciji. Včasih z nesprejemljivimi potezami, večinoma pa kar z etapnimi zmagami. Kar 30 jih je zbral v karieri. Samo Eddy Merckx ima štiri etapne zmage več. Cavendish je večkrat povedal, da se ima za najboljšega sprinterja na svetu, a v zadnjih letih mu nikakor ne gre. V zadnjih treh letih dirke po Franciji ni končal, tudi leta 2016 ne, a takrat je dobil kar štiri etape.

Od takrat pa ni več slavil etapne zmage. V zadnjih letih se je boril tudi z virusom Epstein Barr. Pri 34 letih je že četrtič zapored nastopil tudi na dirki po Sloveniji, kjer pa spet ni pokazal prave pripravljenosti. Dokončno odločitev so pri ekipi sprejeli po državnem prvenstvu. Na cestni dirki je namreč Cavendish hitro popustil in odstopil. Cavendish bo tako prvič po letu 2006 ostal brez nastopa na dirki po Franciji.

Leta 2008 je dobil kar šest etap na Touru. V tej sezoni je imel za sabo 39 startov. A je daleč od tiste prave forme. Pri ekipi Dimension Data bodo v sprintih tako računali na zmagovalca zadnje etape na dirki po Sloveniji Giacoma Nizzola. Pridružili pa se mu bodo še Lars Bak, Edvald Boasson Hagen, Steve Cummings, Reinardt Janse van Rensburg, Ben King, Roman Kreuziger in Michael Valgren.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ