Rumeni dnevi: Na do zdaj še neodkrit vzpon

Rumeni dnevi: Na do zdaj še neodkrit vzpon
21.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pred kolesarji na dirki po Franciji je nova zahtevna etapa. Tokrat 15. Limoux bo gostil start, Foix oziroma Prat d’Albis pa cilj.

15. etapa od Limouxa do Foixa bo vsekakor nadvse zahtevna. Dolga bo 185 kilometrov. Foix je sicer že poznano mesto za Tour de France, vendar pa so se organizatorji odločili, da v okolici tega mesta najdejo še nepoznan cilj. Po prihodu v Foix bodo tako karavano preusmerili proti vrhu vzpona Prat d’Albis. Vrh leži šesto metrov nad Foixom, na 1205 metrih nadmorske višine.

Klanec je dolg 11,8 km, povprečni naklon pa je 6,9-odstoten. Govorimo o klancu prve kategorije, ki pa ne bo edini v etapi, ki bo vsekakor zelo zahtevna. Pred tem bodo kolesarji premagali še vzpon druge kategorije in še dva prve. Najprej se bodo po 19 kilometrih povzpeli na Col de Montsegur. Dolg je 6,8 km, povprečni naklon pa znaša 5,9 %. Sledil bo ravninski odsek in sprint za točke.

Potem pa vzpon na Porte de Lers, ki leži na 1507 metrih nadmorske višine. Dolg je 11,4 km, povprečni naklon pa je sedemodstoten. Po spustu bo sledil še nadvse zahtevne Mur de Peguere. Ta klanec je dolg 9,3 km, povprečni naklon pa je 7,7-odstoten. Drugi del tega klanca je nadvse strm. Na vrhu pa bodo podeljevali tudi odbitne sekunde. Potem pa samo še spust v Foix in zaključni, že opisani vzpon.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ