Rumeni dnevi: Odzivi kolesarjev po kaotični etapi

Rumeni dnevi: Odzivi kolesarjev po kaotični etapi
27.07.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

Kakšni so odzivi po 19. etapi na dirki po Franciji? Kolesarji se strinjajo, da so organizatorji sprejeli pravo odločitev in obeta se prva zmaga Kolumbije na Touru.

Egan Bernal: Ne morem si niti predstavljati. Imam rumeno majico in sem zelo vesel. Seveda želim dobiti dirko, vendar sem vesel že z vsem, kar sem na tem Touru dosegel. Imam šele 22 let in že sem v rumenem. Neverjetno. Na Tour sem prišel kot Thomasov pomočnik, na vsakem vzponu pa mi je dal priložnost za napad. Čudno je, ker ne čutim pritiska. Res mi je všeč zgolj voziti kolo. Uživam v dirki, uživam v dirkanju proti drugim. Seveda želim obdržati majico, vendar pa zato ne čutim pritiska.

Julian Alaphilippe: MIslim, da rumene majice ne morem več osvojiti. To, da sem jo lahko nosil tako dolgo, so bile sanje. Vozil sem na meji svojih zmožnosti vsak dan, tudi danes, vse dokler me niso ustavili in posedli v avto. Rad bi se zahvalil vsem navijačem. Ničesar ne obžalujem.

Geraint Thomas: Očitno so bili vsi nekoliko razočarani. Nihče ni vedel, kaj bo, če bi vedeli, potem bi na polno dirkali do vrha Iserana. Ampak, to so samo čeji in ugibanja. Pomembno je, da imamo majico. V zadnjo gorsko etapo bomo šli z Eganom v rumeni majici in najpomembnejša stvar bo, da jo ubranimo. Ima lepo prednost. Seveda ga bom podprl. Bil je neverjeten od začetka. Je fenomen in že lani smo rekli, da bo kmalu dobil Tour. Čeprav letos tega morda nismo pričakovali, je izjemno močan. Pokazal je, da je na vzponih eden najboljših. Zdaj moramo samo še dokončati delo. Videl sem fotografije o plazu in neprevozni cesti, ki mi jih je pokazal Prudhomme. Nemogoče bi bilo tam peljati. S tem se pač moraš sprijazniti.

Steven Kruijswijk: Tega ne morem imeti pod nadzorom. Tu sem, da dirkam in izkoristim vsako priložnost. Škoda, ker so razveljavili etapo. Res je, da je to bila prava odločitev, vendar pa ne v moj prid. Kar nekoliko neresnično. Voziš na polno, potem ti pa športni direktor pove, da bodo etapo prekinili in upoštevali čase na vrhu Iserana. Če bi vedel, da bo cilj na Iseranu, bi šel že tam na polno, ampak to velja za vse. Tako pa sem raje obdržal ob sebi De Plusa, saj sem vedel, da nas čaka dolga pot do zadnjega vzpona, in da bo Bernal spredaj porabil veliko moči.

Dave Brailsford: Sreča spremlja hrabre. Že zjutraj smo dejali, da bomo prevzeli odgovornost. Čeprav nismo bili tako močni kot prejšnja leta, smo vedeli, da lahko danes naredimo razliko. Imeli smo načrt, ki smo ga dobro izpeljali. Geraint je prvi napadel, potem je Egan prvi prečkal Iseran. Sicer ne vemo, kaj bi se zgodilo do konca etape, zato je čuden občutek. Na spustu bi se morda Alaphilippe uspel vrniti, a bi potem moral opraviti še veliko dela, saj drugi ne bi sodelovali z njim. Egan pa je očitno najboljši na vzponih.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ