Rumeni dnevi: Odzivi po nedeljski etapi

Rumeni dnevi: Odzivi po nedeljski etapi
21.07.2019 AVTOR: DZ, vir: cycingnews.com / foto: sirotti

Simon Yates (zmagovalec etape): Ponosen sem na to, kar mi je uspelo. Ekstremno težek dan od začetka do konca. Dirkal sem tako, kot najrajre dirkam. Agresivno. Uspelo mi je. Zelo sem vesel. Danes sem imel novo priložnost in izkoristil sem jo. Skrbelo me je, da naju bodo z Geschkejem ujeli. On je opravil ogromno dela in je sodeloval, vendar pa sem moral napasti, saj prednost ni bila velika.

Thibaut Pinot (2. mesto v etapi): To je bila etapa, kot jih imam rad. Pravo vreme zame in dobri občutki. Vedel sem, da je zaključek ravninski, tako da sem lahko na strmejšem delu šel na polno. Nisem pa preveč tvegal. Pomembno je, da sem v primerjavi z drugimi pridobil nekaj časa. Nadaljevati moramo tako. Najtežje etape so še pred nami. Ko imaš dobr noge, moraš v tem uživati.

Mikel Landa (3. mesto v etapi): Na Tourmaletu me je najbolj bolelo, da se nisem mogel vmešati v boj za etapno zmago. Tudi tokrat mi sicer ni uspelo, vendar bolj zaradi Yatesove premoči, kot pa moje nemoči. V pobeg smo poslali tri kolesarje in naredili vse, kar smo lahko. Ekipa je bila fenomenalna. Še vedno razmišljam o odru. Zakaj pa ne? Zaradi padca sem izgubil veliko časa, vendar pa so pred nami še številni alpski vzponi in tri zathevne etape.

Julian Alaphilippe (vodilni v skupnem seštevku): Pričakoval sem tako zahteven dan. Ekipa je opravila dobro delo pri branjenju vodstva. Nadzorovali smo potek dirke, na koncu pa mi ni uspelo. Vendar sem zelo vesel, da sem ostal v rumenem. To je nov dan v rumeni majici. Izpolnil sem zastavljen cilj. Čaka nas zelo težek teden in želim uživati v tem.

Geraint Thomas (2. v skupnem seštevku): Ko je prišlo do pravih napadov, sem poskušal nadaljevati v svojem ritmu. Potem pa sem ostal ujet z Alaphilippom, nisem pa ga želel povleči naprej. S taktičnega vidika je bilo zelo težko, saj sem želel napasti. Bil sem tudi dovolj močan, vendar nisem želel ostalih potegniti do Egana. Vsaj noge se nekoliko bolje vrtijo. Zdaj gre za psihološko igro. Vsi so dobri, vsi utrujeni. Vse to pa moraš odmisliti.

Steven Kruijswijk (3. v skupnem seštevku): Bil sem v Thomasovem zavetrju, ki je kasneje napadel, slediti pa mu nisem mogel. Pinot je bil zame nekoliko prehiter. Hitro sem se moral pobrati. Ko smo končno ujeli Alaphilippa, smo šli na polno do cilja. To ni bil slab dan. Prebiti se moraš iz dneva v dan. Včasih si boljši, včasih slabši. Je, kar je. Poskušal sem čim manj zaostati.

Egan Bernal (5. v skupnem seštevku): Na zadnjih dveh vzponih smo vozili zelo hitro. Zadnje kilometre pa na polno. Predtem mi je Thomas rekel, da lahko sledim napadom in dirkam zase. Rekel je, da je bolje, če imamo dva v igri za zmago. Dobro komunicirava. Je odkri, jaz pa tudi. Tu smo, da ekipi Ineos priborimo zmago. Ne gre za Gerainta ali Egana. Vedno gre za ekipo.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ