Rumeni dnevi: Odzivi po pravem gorskem preizkusu

Rumeni dnevi: Odzivi po pravem gorskem preizkusu
11.07.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kaj so protagonisti povedali po 6. etapi dirke po Franciji? Giulio Ciccone je navdušen, prav tako Dylan Teuns, pa tudi Geraint Thomas.

Dylan Teuns (zmagovalec etape): Še vedno nisem prišel k sebi, ampak to je neverjetno. Že na Dauphineju sem vedel, da sem v dobri formi, do Toura pa prav veliko časa za trening ni bilo več. Da mi je uspelo zmagati že v prvem tednu, to je neverjetno. Nisem pričakoval, vendar pa sem vedel, da imam lepo priložnost. Na predzadnjem vzponu smo ostali najmočnejši štirje, vendar sem že predtem vedel, da se bomo mi štirje udarili med asbo. Vedel sem, da bo Ciccone glavni nasprotnik.

Giulio Ciccone (nosilec rumene majice): Prvi cilj je bil poskusiti dobiti etapo. Vendar pa je tudi drugo mesto lep dosežek. Dylan je bil pač močnejši. Lepo pa je obleči rumeno majico. Po Giru, ki je bil moj prvi cilj sezone sem se dobro počutil, na Tour pa so me pripeljali, da si pridobim nove izkušnje. Imam šele 24 let in lahko se bom še veliko naučil. Upam, da bom lahko nudil veliko pomoči Richieju Portu.

Thibaut Pinot (5. mesto v etapi): Zadovoljen sem s tem. Ekipa je bila odlična, sam pa sem bil z najboljšimi. Sicer nisem dobil etape, vendar pa na tem klancu ne smeš pretiravati.

Geraint Thomas (4. mesto v etapi): Dobro sem se počutil. Čez prve vzpone smo se peljali v enakomernem ritmu. Ko so šli naprej Movistarjevi kolesarji, je tudi Valverde pospešil. A sam sem se dobro počutil. Vseeno pa nisem bil povsem prepričan, kako bo, saj mi strmi klanci ne ustrezajo najbolj. Pričakoval sem, da bodo napadli Porte, Quintana, Bernal, pa Adam Yates. Upal sem, da bo dan težji, vendar je vse v redu. Zaključni klanec pa je eden izmed tistih, na katerih moraš biti potrpežljiv. Alaphilippe je napadel osemsto metrov pred ciljem, vendar sem bil dovolj samozavesten, da sem ga pustil in nadaljeval v svojem ritmu. Potem pa sem pospešil 350 metrov pred ciljem. Sicer mi je zmanjkovalo moči, vendar se je dobro razpletlo.

Steven Kruijswijk (20. mesto v etapi): To smo pričakovali, vendar je pred nami še dolga pot. Zlomil sem se ob vstopu na makadam. Šlo je za preživetje in čim manjši zaostanek. Ko je napadel Alaphilippem, sem vedel, da mu ne morem slediti. Na žalost je bilo nekaj boljših kolesarjev, a čaka nas še veliko kilometrov. S pomočjo ekipne vožnje ne čas sem si privozil nekaj prednosti, zdaj pa sem nekaj sekund izgubil.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ