Rumeni dnevi: Odzivi pred nadaljevanjem Toura

Rumeni dnevi: Odzivi pred nadaljevanjem Toura
23.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Prost dan na Touru. Kaj so povedali nekateri kandidati za najvišja mesta na dirki po Franciji, ki lovijo vodilnega Alaphilippa? Pa tudi, kaj je povedal menedžer ekipe Ineos Dave Brailsford?

Geraint Thomas: Obstaja več kot en način, kako dobiti Tour. Situacija je drugačna. Ni nam treba narekovati ritma, če ga želijo tudi druge ekipe. Še vedno smo v dobrem položaju. Vsi imajo vzponke in padce, a pomembno je, kako se s tem soočiš. Zame je bilo to leto polno vzponov in padcev in v primerjavi z lanskim je podoben tudi Tour. Pomembno je, da sem bil že včeraj boljši in komaj čakam na Alpe. Nanje me vežejo lepi spomini. Veselim se.

Dave Brailsford: Alaphilippu moramo čestitati. Nihče ne bi mogel napovedati, da bo v tem delu dirke še vedno v rumeni majici. Če mu uspe, potem je na povsem drugačni ravni od drugih. Kapo dol. Če mu uspe, bo eden izmed najboljših kolesarjev vseh časov.

Thibaut Pinot: Zadovoljni smo in mirni. Napadalno bomo nadaljevali vse do nedelje. Še vedno sem v igri. Sem na pravi poti, a ostajam tudi na realnih tleh. Če sem se česa naučil je, da se v kolesarstgvu hitro lahko vse spremni, tako da nočem, da me čustva zavedejo. Trenutno sem tako dober, kot sem bil lani na Vuelti, ko sem dobil dve etapi in potem še dirko po Lombardiji. Nikogar se ne bojim. V soboto sem želel zamagati. Zdaj pa imam etapno zmago in v nedeljo sem že razmišljal tudi o skupnem seštevku. Zato sem napadel še daleč pred ciljem. Ampak, to imam rad. Brez taktiziranja.

Egan Bernal: Kapetan je še vedno Geraint in mi ga bomo podprli. Lažje je, če je v ekipi dobra komunikacija. V nedeljo je Geraint odkrito priznal, da morda nima pravih nog. Fizično sem nekoliko boljši kot lani. Je pa letos zame vse drugače. Lani sem pomagal Geraintu in Froomu, zdaj pa sem eden izmed kapetanov. Drugače je, vendar je lepo, saj se dobro počutim. Pri 22 letih sem že med najboljšimi petimi na Touru. Lahko sem zadovoljen. Pred nami so še Alpe in pet dni zahtevnega dirkanja. Želim ostati miren in osredotočen. Vse se še lahko zgodi. Pinot je zelo močan in menim, da bo končal na odru. Ampak, kar pet nas je zelo blizu, tako da se lahko zgodi še marsikaj.

Steven Kruijswijk: Nikoli ne veš. Kdaj so drugi boljši, kdaj bom jaz boljši. Vse moraš jemati iz dneva v dan. Tour se konča šele v Parizu. Kolegom zaupam in oni meni. Oder je dosegljiv. Alpe so pred nami in tam se lahko zgodi kaj lepega.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ