Rumeni dnevi: Prepirljiva kolesarja izključili z dirke

Rumeni dnevi: Prepirljiva kolesarja izključili z dirke
25.07.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

Luke Rowe in Tony Martin. Kolesarja sta se med etapo sprva, komisarji pa so strogo ukrepali. Oba so izključili z dirke.

17. etapo dirke po Franciji je dobil Matteo Trentin, v glavnini z vsemi favoriti pa očitno ni bilo tako zelo dolgaš. Medtem ko je Tony Martin na vrhu zadnjega vzpona narekoval ritem, so se v ospredje poskušali prebiti tudi kolesarji Ineosa. Luke Rowe se je mimo Martina poskušal prebiti po desni strani in Nemec je ostro zavil na desno, tako da se je Rowe komajda še obdržal na kolesu.

Rowe je potem skorajda zamahnil proti Nemci. Tako se je vnel krajši preprir. "Nič posebnega. Šla sva prek meje. Vse je dobro, rokovala sva se," je po cilju dejal Rowe: "Oba opravljava podobno delo, pač bila sva sin a poti. To je dirkanje." Podobnega mnenja je bil tudi Geraint Thomas: "Tako je vedno. Fantje opravljajo svoje naloge in poskušajo v ospredje pripeljati kapetane. Vedno se borijo za pozicije. Nič resnega."

Martin takoj po dirki ni želel spregovoriti, zato pa je svoje dodal njegov klubski kolega pri moštvu Jumbo Visma Steven Kruijswijk: "Mislim, da Ineosu ni bilo všeč, da smo bili mi v ospredju. Vpletena drug drugemu nista želela prepustiti svojega mesta. Gre pa za fanta, ki pri tem ne popuščata." Zelo blizu je bil tudi Julian Alaphilippe v rumeni majici. Francoz je znan kot odličen kolesar na spustih in očitno je mnoge skrbelo, da bi znova napadel:

"V tistih trenutkih je bilo v skupini veliko napetosti. Vsi so želeli biti v ospredju, videl pa sem nekaj, kar mi ni všeč. Tam so bili preveč živčni kolesarji. Morda jih je bilo strah, da bom naapdel, vendar pa sem vse poskušal pomiriti. Rekel sem jim, da je boljše, če ne tvegamo preveč, saj nas ubežniki ne ogrožajo, sam pa ne bom napadel." Kljub vsemu so komisarji po ogledu posnetka kolesarja izključili z dirke. Zvečer sta se prek video posnetka oba tudi opravičila.

"Gre za enega izmed največjih športnih dogodkov na svetu, ki pritegne veliko pozornosti. Zato bi se želel opravičiti mnogim ljudem. Še najbolj pa Tonyju in ekipi Jumbo Visma, pa tudi Ineosu, navijačem in družini. Mnoge sem razočaral. Najhuje pa je, da v naslednjih dneh ne bom mogel pomagati kolegom," je dejal Rowe, sicer član Ineosa.

"Še vedno sem v šoku. Počutim se slabo. Ekipo zapuščam v tem pomembnem trenutku dirke, saj se borimo za oder. Težko mi je zapustiti ekipo, menim pa, da so bili komisarji zelo strogi. Ampak, to moramo sprejeti," je med drugim dejal Martin. "Skoraj eno uro sem preživel v UCI-jevem kombiju, kjer smo pregledovali posnetke. Poskušal sem biti svojo bitko, a obenem sem se boril s Tonyjem. To je preveč. Kar sva naredila, ni prav. A to se v kolesarstvu dogaja. Mislim, da so z izključitvijo pretiravali. A s tem se moram sprijazniti," je še dodal Rowe.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ