Rumeni dnevi: Prvi favorit brez pojasnila odstopil

Rumeni dnevi: Prvi favorit brez pojasnila odstopil
19.07.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Svetovni prvak v vožnji na čas Rohan Dennis bi bil danes na dirki po Franciji vsekakor favorit za zmago. Včeraj pa je odstopil. Razlog? Ne Dennis ne Bahrain Merida nista podala pravega razloga.

Kolesarji, ki niso med najboljšimi v skupnem seštevku in želijo na petkovem kronometru doseči vidnejši rezultat so v zadnjih etapah vsekakor želeli prihraniti nekaj moči. Se morda izogniti nepotrebnim napadom in pobegom. Med te vsekakor spada Rohan Dennis. Kolesar Bahraina Meride je bil v skupnem seštevku daleč za najboljšimi, bi pa v petkovi vožnji na čas vsekakor spadal med največje favorite za končno zmago.

Dennis pa je v prvi gorski etapi raje napadal in se poskušal priključiti ubežnikom. Potem, ko mu to ni uspelo, je preprosto odstopil. Dan pred edino vožnjo na čas! Brez kakršnegakoli pojasnila. Pri Bahrainu Meridi so se sprva odzvali takole: "Naša prioriteta je dobrobit kolesarjev. Takoj bodo sprožili preiskavo, a o tem ne bomo govorili, dokler ne bomo prišli do dna, kaj se je zares zgodilo. Zdaj pa podpiramo naše kolesarje, ki so na dirki."

Novinarji francoske televizije so poročali, da naj bi se Dennis pred odstopom prepiral s športnim direktorjem v avtomobilu. Kasneje so Dennisa v družbi njegovega agenta Andrewa McQuaida pripeljali na cilj, a za izjavo nista bila na voljo. Ne Dennis ne McQuaid. Je pa pred številne medije stopil Gorazd Štangelj, ki se na okrepni postaji ni mogel ustaviti, potem pa se ni mogel več obrniti. Zato je z Dennisom govoril prek telefona:

"Vsi smo zmedeni. Razočaran sem nad tem, kar se je danes zgodilo z Rohanom, saj smo od njega veliko pričakovali na kronometru. Sam se je odločil, da na okrepni postaji odstopi. Poskušali smo se pogovoriti, poiskati rešitev, odgovoril pa nam je, da o tem ne želi govoriti. Potem je odstopil." Štangelj je potrdil, da fizična pripravljenost ni vprašljiva in ni razlog za odstop.

Dodal je še, da je Dennisu pred etapo svetoval, da hrani moči za vožnjo na čas, zanikal pa je, da bi se na avtobusu še pred začetkom etape sprl z Dennisom. Pojavile so se tudi govorice, da naj bi bil Dennis nezadovoljen s kolesom za vožnjo na čas. A nič ni potrjenega. Se je pa svetovni prvak kasneje vendarle odzval, a pojasnila za odstop ni podal:

"Sem zelo razočaran, da sem zapustil dirko. Posamični kronometer je bil velik cilj zame in za ekipo, vendar pa je bila poteza glede na moje trenutno počutje prava. Kolegom želim vse najboljše do konca dirke. Zahvalil bi se vsem navijačem na Touru, ki so navijali zame vse od Bruslja. Upam, da bom še kdaj lahko nastopil na tej zares veliki dirki."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ