Rumeni dnevi: So Alaphilippu pomagali motoristi

Rumeni dnevi: So Alaphilippu pomagali motoristi
13.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Julian Alaphilippe in Thibaut Pinot sta v zaključku osme etape izpeljala izjemno akcijo. Konkurent pa trdi: "Pomagali so jima motoristi."

Thomas De Gendt je po dolgem pobegu na izjemen način dobil osmo etapo. Tik za njim pa se je odvijal izjemen boj za rumeno majico. Na zadnjem vzponu je pričakovano napadel Julian Alaphilippe, ki je s pomočjo Thibauta Pinota uspel nadoknaditi zaostanek za Giuliem Cicconejem v skupnem seštevku. Francoza sta do cilja narekovala izjemen ritem in pridobila 20 sekund v primerjavi z največjimi tekmeci.

Kolesar Astane Jakob Fuglsang pa je po etapi za dansko televizijo izpostavil: "Upali smo, da bi z Lucenkom poskušala dobiti etapo, ali pa da bi sam poskušal pridobiti kakšno sekundo. Ob njunem napadu sem nekoliko zamudil, a Francoza sta čez vzpon sledila motoristu. Tudi, če smo bili del zasledovalne skupine, ju nismo mogli več ujeti.«

Seveda se je odzval tudi Alaphilippe, ki je vse zavrnil tudi s sarkastično pripombo: »Da. Kolo sem dal na avto in nadaljeval z motorjem. Bil je zelo hiter, hitrejši od mojega kolesa. S Pinotom sva pač šla na polno. V ozadju so ravno tako šli na polno, a ne vem, kaj naj rečem. Nisem izkoriščal zavetrja motorja."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ