Rumeni dnevi: Zaradi vremenskih razmer samo na ciljni klanec

Rumeni dnevi: Zaradi vremenskih razmer samo na ciljni klanec
27.07.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

Zaradi nevarnosti plazov so morali organizatorji dirke po Franciji skrajšati tudi zadnjo gorsko etapo v Alpah.

Na dirki po Franciji jo je narava organizatorjem krepko zagodla. Že v 19. etapi je bil pravi kaos. Kmalu zatem pa so se pojavila ugibanja, kaj se bo zgodilo s sobotno predzadnjo preizkušnjo. Organizatorji so pozno zvečer sporočili, da so jo primorani skrajšati. Namesto treh kategoriziranih vzponov (Roselend, Longefoy in Thorens) in 130 kilometrov, bodo kolesarji zdaj morali premagati vsega 59 kilometrov in samo en vzpon.

Albertville bo sicer tako kot je to bilo predvideno gostil start, potem pa se bodo kolesarji podali samo še na ciljni vzpon do Val Thorensa. Govorimo o 33,5 km dolgem klancu s 5,5-odstotnim povprečnim naklonom. Cilj bon a 2365 metrih nadmorske višine. Brez prvotno planiranih dveh vzponov pred tem zaključnim se zdi, da je moštvo Ineos pred novo zmago na Touru.

Po Wigginsu leta 2012, po štrih zmagah Frooma in po lanski zmagi Thomasa je zdaj pred zmago 22-letni kolumbijec Egan Bernal, ki ima 48 sekund prednosti pred Julianom Alaphilippom in 1:16 pred Geraintom Thomasom. Odvijal se bo še boj za pikčasto majico. Na cilju bo na voljo 40 točk. Trenutno vodi Bardet, ki ima 86. Drugi Wellens jih ima 74.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ