Rutarjeva 24., Nemčiji naslov (fotogalerija)

Rutarjeva 24., Nemčiji naslov (fotogalerija)
18.09.2012 AVTOR: D. Z.
Torek je bil na svetovnem prvenstvu rezerviran za dve posamični vožnji na čas. Za mladinke in za članice, kjer je nastopila tudi Tjaša Rutar.

Foto: Sirotti

V Valkengurgu so dopoldne najprej nastopile mladinke, ki so morale prevoziti slabih 16 kilometrov dolgo dirko. Po 22 minutah in 26 sekundah se je zmage veselila Britanka Elinor Barker, ki je povsem potolkla konkurenco. Druga Danka Cecilie Uttrup Ludwig je zaostala kar za 36 sekund. Obe pa sta bili razred zase pred ostalimi.

Tretja je bila Nizozemka Demi De Jong, ki je izgubila kar minuto in tri sekunde. Šele v nadaljevanju so te razlike postale manjše, saj je četrta Emiliy Roper zaostala za minuto in osem sekund. Ramon Forchini na petem mestu pa še dve sekundi več. Slovenci na tej preizkušnji nismo imeli svojih predstavnic.

Zato pa smo imeli eno na popoldanski dirki članic. Te so morale prevoziti dobrih 24 kilometrov. Za slovensko reprezentanco pa je nastopila Tjaša Rutar. Ta je na koncu zaostala za tri minute in 15 sekund, osvojila pa je 24. mesto. Najboljši čas je postavila lanska svetovna prvakinja Judith Arndt. Progo je premagala v 32 minutah in 26 sekundah.

Predvsem v drugem delu proge je naredila največjo razliko, tako da je drugouvrščeno Evelyn Stevens premagala kar za 34 sekund, tretjo Lindo Melanie Villmusen pa za 41 sekund. Četrta je bila Britanka Emma Pooley, ki je zaostala za 49 sekund.

Ellen Van Dijk pa je osvojila peto mesto in je bila še zadnja tekmovalka, ki je proti Arndtovi izgubila manj kot minuto. Natančneje 54 sekund. Sledijo še Ina Teutenberg, Amger Neben, Trixi Worrack, Martina Sablikova in Shara Gillow.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ