Ryder napoveduje, da je obstanek ekipe NTT zelo blizu

Ryder napoveduje, da je obstanek ekipe NTT zelo blizu
06.11.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: NTT Pro Cycling

Na včerajšnjem kongresu Mednarodne kolesarske zveze ekipe NTT Pro Cycling ni bilo med registriranimi za sezono 2021, Doug Ryder pa napoveduje, da so zelo blizu temu, da bodo na cesti tudi naslednje leto.

Na vsakoletnem kongresu Mednarodne kolesarske zveze (UCI), ki je letos potekal prek videokonference, večjih posebnosti ni bilo, lastnik južnoafriške ekipe NTT Pro Cycling Doug Ryder pa je že pred kongresom napovedal, da še niso zaprosili za licenco za naslednjo sezono.

Kot je znano, je ekipa v težavah, potem ko se je japonski sponzor NTT septembra odločil, da po letošnji sezoni ne bo nadaljeval sodelovanja z ekipo, Ryder pa tako še vedno išče novega glavnega sponzorja.

Bjarne Riis, ki je v letošnjem letu prišel v ekipo in bi moral prevzeti tretjino lastniškega deleža, iz česar na koncu ni bilo nič, je v intervjuju za danske medije ob koncu minulega tedna napovedal, da ekipa še nima sponzorja in da nič ne kaže, da bi ga pravočasno še lahko dobila.

Z izjavo za javnost pa je precej bolj optimistične tone vnesel Ryder: »Na cesti smo imeli letos nekaj dobrih rezultatov, žal pa z ekonomskega vidika leto ni bilo tako zelo uspešno. Vemo, da ima ogromno podjetij finančne težave, zato je v takšnem okolju zelo težko iskati novega sponzorja, a smo vseeno dobili ogromno podpore z vseh strani sveta, od Avstralije do Evrope. Sestavljamo zadnje koščke sestavljanke in smo zelo blizu temu, da bomo na cesti tudi v sezoni 2021.«

Ryder še ni potrdil, ali želi ohraniti licenco svetovne serije ali pa bo njegova ekipa nosila licenco Pro, prav tako še ni znano niti, kdo je sponzor, s katerim je Ryder v zaključni fazi pogovorov. Za licenco še ni prepozno, dokumentacijo lahko ekipa vloži tudi naknadno, bodo pa zato morali plačati nekaj dodatnih stroškov UCI-ju.

Tudi če bo ekipa ostala nad vodo, se je Ryder znašel v zelo neugodnem položaju pri načrtovanju zasedbe za naslednje leto. Pod pogodbo ima osem kolesarjev, tudi Domenica Pozzoviva, Victorja Campenaertsa in mladega italijanskega talenta Samueleja Battistello, a na trgu ni več prav veliko zvenečih imen, s katerimi bi lahko dopolnil svojo ekipo.

Nekaj kolesarjev je še vedno brez pogodbe, ker se ekipa CCC poslavlja od svetovne serije, tako da izkušenih kolesarjev s kilometrino iz svetovne serije Ryderju ne bo manjkalo, težje pa bo poiskati posameznike, ki bodo zmožni boja za najvišja mesta. A ta skrb je zaenkrat pri vodstvu ekipe še potisnjena v ozadje, v prvi vrsti je boj za obstanek ekipe NTT Pro Cycling tudi v sezoni 2021.

Glede na zgodbo in vlogo ekipe v razvoju kolesarstva v Afriki bi bilo njeno nadaljevanje zagotovo prijetno presenečenje in pozitivna novica, kakršnih je bila v letu 2020 le peščica.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ