S Pogačarjem vsaj do 2024

S Pogačarjem vsaj do 2024
07.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Bettini
Tadej Pogačar je sporočil, da je z moštvom UAE Team Emirates podaljšal pogodbo vse do leta 2024.
"Prihodnjih pet let bo bistvenih za razvoj ekipe in moje kariere. Upam, da bodo uspešna."
Tadej Pogačar

Pri moštvu UAE Team Emirates so vsekakor tudi med krizo zaradi koronavirusa zelo aktivni. Zdaj vesela novica prihaja tudi za Slovenca Tadeja Pogačarja. Glede na njegove dosežke bi ponudbo vsekakor dobil iz katerekoli druge ekipe. A Pogačar ostaja zvest ekipi, ki mu je ponudila prestop med elito.

"Kljub trenutno izredno zahtevnim družbenim in gospodarskih razmeram v svetu pa s strani mladega slovenskega kolesarja Tadeja Pogačarja prihaja pozitivna novica. Tadej je z veseljem z ekipo UAE Team Emirates podaljšal svojo pogodbo do konca leta 2024," se glasi sporočilo za javnost. Tadej Pogačar pa je ob tem dejal:

"Vesel sem, da lahko nadaljujem sodelovanje z ekipo UAE Team Emirates. Tukaj sem postal profesionalec. V ekipi se počutim zelo prijetno. Verjamem v ekipo in želim si biti del tega ambicioznega projekta. Prihodnjih pet let bo bistvenih za razvoj ekipe in moje kariere. Upam, da bodo uspešna."

Svoje je dodal še predsednik oddelka Emirates Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri: "Naša ekipa ima dolgoročen načrt in veseli smo, da se je tako nadarjen mladenič, kot je Tadej, zavezal našemu projektu. Smo mlada, a zelo ambiciozna ekipa. Cilj ni le zmaga na najpomembnejših dirkah po svetu, temveč tudi promocija zdravega načina življenja v Združenih arabskih emiratih. Tadej nam bo pomagal na oba načina, saj ljudje v UAE dobesedno obožujejo ekipo in njene kolesarje."

Direktor ekipe Mauro Gianetti je seveda zadovoljen, da je lahko še podaljšal pogodbo za nadvse nadarjenim slovenskim kolesarjem, pa čeprav je imel že predtem s Pogačarjem sklenjeno pogodbo do leta 2022: "Na obeh straneh je bila pripravljenost ponovno podaljšati pogodbo. Pogačar predstavlja vrsto kolesarja, ki bi si ga želela vsaka ekipa: je nadarjen, z močno voljo za učenje vsak dan. To so vrednote, ki ga bodo ponesle v sam vrh svetovnega kolesarstva. Tadej je osvojil vse – ne le s svojimi rezultati, temveč tudi s svojim odnosom do športa in s svojo osebnostjo . Ostalo je bila le še stvar papirologije."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ