S prihodom Nizzola bo potrebno resno računati na Israel Start-Up Nation v šprintih

S prihodom Nizzola bo potrebno resno računati na Israel Start-Up Nation v šprintih
22.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Dolgo se je špekuliralo, v teh dneh pa je postalo uradno. Giacomo Nizzolo se iz Qhubeke NextHash seli v Israel Start-Up Nation, kjer bo prevzel vlogo prvega šprinterja.

Qhubeka NextHash se najbrž poslavlja od najvišje ravni, odgovor na to vprašanje bomo dobili v naslednjem mesecu dni, njihov najboljši kolesar še brez pogodbe pa je bil Giacomo Nizzolo. Lanski evropski in italijanski prvak letos za seboj ni imel tako odmevne sezone, vseeno pa je dobil etapo na dirki po Italiji, kar je bil zanj velik uspeh in dolgoletna želja.

Nizzolo pri 32. letih ni več tako hiter kot najhitrejši »čistokrvni« šprinterji v pelotonu, je pa Italijan v zadnjih sezonah postal odličen na enodnevnih klasikah. Letos je dobil Clasico de Almeria in Circuto de Getxo, bil je drugi na Gent Wevelgemu in v deseterici na Scheldeprijsu, Gran Piemonteju in dirki Primus Classic, generalki za SP. Tudi v Flandriji je dirkal zelo dobro in svetovno prvenstvo končal na 15. mestu.

Zdaj Giacomo Nizzolo prihaja v ekipo Israel Start-Up Nation, ki ima nastavke za dober šprinterski vlak, v letošnji sezoni pa ji je manjkal dominantni šprinter, zato se je večkrat zgodilo, da je več njihovih kolesarjev končalo v prvi deseterici, a nobeden na stopničkah. Ko bo v ekipi Nizzolo, ne bo dvoma o tem, kdo je prvi šprinter zasedbe, 32-letni Italijan pa se lahko nadeja, da bo še obogatil bero 28 zmag v svoji karieri.

Astana nadaljuje prevetritev z Riabušenkom, Gazzolijem in Velascom

Po povratku Aleksandra Vinokourova so v Astani začrtali smer na novo in pripeljali nazaj Miguela Angela Lopeza in Vincenza Nibalija, tudi Gianni Moscon in Joe Dombrowski pa predstavljata pomembni okrepitvi.

Oblikovanje ekipe s tem še ni končano, iz UAE Emirates prihaja Aleksandr Riabušenko, ki je bil zelo dober dve sezoni nazaj, Simone Velasco prihaja iz ekipe Gazprom, Michele Gazzoli pa je bil eden najboljših kolesarjev v kategoriji do 23 let v letošnji sezoni, ko je nosil dres Colpack Ballana.

Dogajanje na tržišču se je povečini umirilo, vseeno pa ekipe v teh dneh še objavljajo podaljšanja pogodb s svojimi kolesarji. Pri Deceunincku so objavili, da v ekipi ostajata Zdenek Štybar in Andrea Bagioli, še vedno pa ni prišlo do podpisa pogodbe z Markom Cavendishem, kar ostaja glavna še nerazrešena zgodba letošnjega prestopnega roka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ