S soncem obsijan Slavnik je v Hrpeljah gostil več kot 500 kolesarjev

S soncem obsijan Slavnik je v Hrpeljah gostil več kot 500 kolesarjev
12.05.2024 AVTOR: Vladimir Pakrac, Foto: Sportida

Tradicionalno so se tekmovalci podali na tri trase – 66 kilometrsko traso Kolektor, 44-kilometrsko Lotrans in 29 kilometrov dolgo traso Trgo ABC.

Družine je razgibala družinska 9-kilometrska vožnja Lisička Admiral, najmlajši pa so se tudi letos preizkusili na mini MTB poligonu in Mini MTB maratonu. Okronali smo kralja in kraljico Slavnika; to sta postala Diego Cargnelutti (Sportway Cycling, Italija) in Laura Ukovich (ASD Gruppo Generali, Italija).

V neokrnjeni naravi pobočij Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja je kot prvi na trasi Kolektor (66 km) v cilj prikolesaril stari znanec MTB Slavnik Diego Cargnelutti (Sportway Cycling, Italija) s časom 2:48:46 in s tem osvojil naziv kralja Slavnika, uspeh je oplemenitil tudi z zmago v kategoriji vzpona na Slavnik (00:57:08). Naziv kraljice Slavnika si je na najzahtevnejši preizkušnji s časom 3:45:06 prikolesarila Laura Ukovich (ASD Gruppo Generali, Italija), ki je v ženski konkurenci na trasi Kolektor prva dosegla tudi gorski cilj na Slavniku (1:16:17).

Na trasi Lotrans (44 km) je bil najhitrejši Raul Di Ragogna (MBC Trieste), ki je postal princ Slavnika, družbo v ženski konkurenci pa mu dela princesa Slavnika Michela Baf (ASD Gruppo Generali, Italija). Na gorski cilj na Slavniku sta v konkurenci na progi Lotrans najhitreje prikolesarila Michela Baf (ASD Gruppo Generali) in Raul Di Ragogna (MBC Trieste). Na trasi Dacia Trgo ABC (29 km) je bil najhitrejši Carlo Marsi (XC Team Trieste), najhitrejša pa Nika Mikuž. Med prijavljenimi kolesarji na e-kolesih sta slavila Aleš Kavčič na kratki trasi Dacia Trgo ABC in Boris Nanut na srednji trasi Lotrans.

»V Kolesarskemu društvu Raketa smo izjemno zadovoljni. Letos je vreme poskrbelo za odlične pogoje, zato MTB Slavnik z odlično udeležbo utrjuje položaj največjega tovrstnega športnega dogodka pri nas. Posebno pozornost namenjamo tudi dogajanju na osrednjem prizorišču, zaradi česar MTB Slavnik ni zgolj tekma, ampak tudi prvovrstno kolesarsko druženje,« je po zaključku maratona povedal Goran Sambt, predstavnik Kolesarskega društva Raketa.

Tradicionalno se je MTB Slavnik začel v soboto, 11. maja, s prevzemom startnih številk in Pasta partyjem pred Hotelom Admiral na Kozini, nedeljsko osrednje dogajanje pa je na prizorišče ob Vaškem domu v Hrpeljah poleg tekmovalcev privabilo tudi številne obiskovalce, ki so lepo vreme izkoristili za zabavo, druženje in okušanje odličnih domačih dobrot lokalnih ponudnikov.

Dogodek MTB Slavnik organizirata Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina, ob podpori Mestne občine Koper ter zlatih sponzorjev Kolektor, Lotrans in Trgo ABC.

Več informacij in podrobnejši program najdete na spletni strani www.mtbslavnik.si, rezultati vseh preizkušenj pa so na voljo na spletni strani Protime.si.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ