Sacha Modolo: Zmaga za potrditev pred Girom

Sacha Modolo: Zmaga za potrditev pred Girom
30.04.2015 AVTOR: D. Z.
Sacha Modlo bo vsekakor eden izmed velikih tekmecev Luke Mezgeca na prihajajočem Giru. Italijan je zdaj pokazal, da se po težkem prvem delu sezone vrača v pravo formo.

Sacha Modolo je veliki zmagovalec 5. etape dirke po Turčiji. Dobil je zahteven sprint, ki je potekal v rahel vzpon in tako dokazal, da ne gre zgolj za čistega sprinterja. In prav zato je bil po prihodu v cilj še toliko bolj zadovoljen. Po treh letih je spet dobil etapi na dirki  po Turčiji, a pri primerjanju obeh, je odločen: »Ta zmaga mi je bila všeč, ker v ospredju  niso bili sprinterji, ampak kolesarji, ki se dobro peljejo na vzponih. Zato si za tak zaključek potreboval močne noge, saj sprinterjev ni bilo med deseterico. S tem sem dokazal, kakšen kolesar sem. Končno. To je bila res lepa zmaga. «

Predvsem pa težko prigarana v zadnjih metrih. Vlaka ni sestavila nobena ekipa, Modolo pa je zbral pravi trenutek za napad: »Sprint sem začel skorajda z mesta. Taki sprinti mi bolj ustrezajo. Tristo metrov do cilja sem videl, da imam močne noge in sem začel s sprintom. Že včeraj sem izgubil stik, saj sem pred vzponom padel. Že dolgo nisem zmagal in je bilo kar težko dočakati to zmago. Zares sem si jo želel. « Predvsem zato, ker se je v tej sezoni ukvarjal s poškodbami in tako dolgo ni bil konkurenčen najboljšim.

Kolesar Lampreja Meride pa je pred nastopom na dirki po Italiji žele dokazati, da je dobro pripravljen: »Tu sem, da se pripravim na Giro. A hotel sem tudi zmagati, saj bi mi to pomagalo za samozavest. Vedel sem, da sem dober že vse od januarja, a zmage mi ni uspelo doseči vse do zdaj. Zdaj sem dobil potrditev. To sem iskal. Tu sem želel dobiti potrditev in uspelo mi je. « Modolo je vsekakor eden izmed tistih kolesarjev, s katerimi bo tudi Luka Mezgec na Giru bil hude boje za etapno zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ