Saga s Potnimi listi: Sumljiv in ne sme nastopati

Saga s Potnimi listi: Sumljiv in ne sme nastopati
08.10.2012 AVTOR: D. Z.
Slovencem so Biološki potni listi še kako znani. Na podlagi tega so namreč kaznovali Tadeja Valjavca. A od takrat prav veliko afer ni več prišlo na dan ... Zdaj je v postopku Carlos Barredo.

Carlos Barredo je bil poleg Jaroslava Popoviča že na neuradnem zloglasnem seznamu Mednarodne kolesarske zveze, ki so ga pred dvema letoma objavili v časopisu L'Equipe, med najbolj sumljivimi kolesarji. Vendar kolesarji s tega seznama, ki sploh ne bi smel priti v javnost, niso bili kaznovani in Barredo je zagrozil, da bo tožil Mednarodno kolesarsko zvezo.

Kasneje je poudaril, da kar precej časa po tej objavi sploh ni imel nobene nenapovedane kontrole. Ko pa je odpeljal letošnjo dirko Criterium du Dauphine je od Mednarodne kolesarske zveze prejel pismo, da, sodeč po normativih Biološkega potnega lista, obstaja velika verjetnost, da je jemal nedovoljena poživila. Ko je Barredo to sporočil vodilnim pri Rabobanku, so ga ti nemudoma odstranili iz moštva, vendar mu še zdaj stojijo ob strani.

»Vse je potekalo prek pisem. Carlos jim je odgovoril. To je stvar, ki jo morata razrešiti UCI in Barredo. Vendar se je posvetoval z nami in mi smo mu priskočili na pomoč, « je dejal predstavnik za stike z javnostjo pri nizozemski ekipi Richard Plugge. Barredo je že prej razkril, da mu pri Uciju očitajo nepravilnosti med leti 2007 in 2011 in da je odgovor na njihovo prvo pismo odposlal pred najkasnejšim rokom, ki je bil mesec dni po prejeti »obtožbi «. Torej 24. julija.

»Carlos Barredo zanika kakršnokoli jemanje nedovoljenih poživil, « so kasneje pojasnili pri Rabobanku, medtem ko je Barredo dejal, da bi mu morali pri Uciju odločitev o krivdi ali nedolžnosti poslati najkasneje do sredine septembra, a se to ni zgodilo. Postopek očitno še ni zaključen. »On in mi še čakamo na odgovore iz Ucija in sploh ne vemo, kdaj nam bodo kaj sporočili, « je še dejal prej omenjeni Plugge.

Barredu se konec leta izteče tudi pogodba in tako ima vse manj možnosti, da si poišče nov klub. Če bo spoznan za nedolžnega, ima očitno vsaj podporo s strani zdajšnjega kluba, kar pomeni, da obstaja vseeno velika verjetnost, da bo ostal na Nizozemskem. A Uci-ju se kljub temu očitno ne mudi preveč, saj naj bi si vzeli več časa, ker naj bi zahtevali še dodatna pojasnila …

»Nadaljujem s treningi in čakam. Lahko se samo zahvalim Rabobanku, družini in ljudem, ki me podpirajo in mi pomagajo, « je na twitterju zapisal Barredo, ki bi prav lahko bil ena izmed žrtev počasnega delovanja Mednarodne kolesarske zveze. A je obenem očitno eden redkih, ki mu pri moštvu kljub vsemu pomagajo in mu stojijo ob strani.

vir: velonation.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ