"Sagan je nov Eddy Merckx"

"Sagan je nov Eddy Merckx"
03.11.2012 AVTOR: D. Z.
To so besede nekdanjega kolesarja in zdaj izkušenega menedžerja, ki skrbi za številne kolesarje. Giovanni Lombardi skrbi tudi za Petra Sagana, o katerem mu pohval ne zmanjka.

"Je izvenserijski kolesar in ima neverjetno stras do tega športa. Je nov Eddy Merckx. To trdim zato, ker zna dirko dobiti na milijon različnih načinov," je dejal Giovanni Lombardi. Nekdaj sprinter, predvsem pa izjemni pomočnik v znamenitem vlaku Maria Cipollinija.

"Ima šele 22 let in že v prvem nastopu na Touru, ob prvi pravi priložnosti, je oblekel zeleno majico. Lahko je konkurenčen tako na klasikah kot na etapnih dirkah," je še pojasnil Lombardi, ki v Slovaku vidi še ogromen talent, ki ga lahko še razvije.

"Fizično se lahko še izboljša, vendar bo moral izbrati, kakšnemu terenu bo dal več pozornosti. Po mojem mnenju mora najprej več pozornosti posvetiti enodnevnim dirkam. Za največje etapne dirke ima še ogromno časa," je dejal Lombardi. Razkril je, da se bo Sagan v prvem delu sezone 2013 posvetil pomladanskim klasikam, še posebej trem znamenitim: dirki po Flandriji, Liege-Bastogne-Liege in Pariz-Roubaix.

Sledil pa bo še drugi nastop na francoskem Touru: "Svetovno prvenstvo v Toskani? Mislim, da bo za njegove karakteristike pretežko, pa tudi vrhunsko pripravljenost bo težko ohranil vse do takrat."

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ