Sagan obstal na Gran Canariji

Sagan obstal na Gran Canariji
06.02.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Peter Sagan, Juraj Sagan in Erik Baška se niso mogli vrniti s priprav, saj so bili pozitivni na testu za Covid-19.

"Na žalost so bili izvidi drugačni, kot smo upali, da bodo. Vsi trije smo pozitivni na Covid-19. Vsi se dobro počutimo, vendar pa smo v karanteni"

Peter Sagan, Juraj Sagan in Erik Baška so se v zadnjih dneh mudili na pripravah na Gran Canariji. Po opravljenem sklopu treningov pred tekmovalnim začetkom sezone so se želeli vrniti domov. Pred potovanjem pa moraš opraviti tudi testiranje za Covid-19. A vsi trije so bili pozitivni.

"29. januarja smo opravili PCR test v lokalnem laboratoriju, saj smo se želeli vrniti domov. Na žalost so bili izvidi drugačni, kot smo upali, da bodo. Vsi trije smo pozitivni na Covid-19. Vsi se dobro počutimo, vendar pa smo v karanteni," je sporočil Peter Sagan. Karantena seveda pomeni, da ne morejo trenirati po željah. Konec meseca pa Petra Sagana že čakajo prve dirke. Spet želi sezono namreč začeti kar na klasikah. Najprej Omloop Het Nieuwsblad in Kuurne-Bruselj-Kuurne.

"Naša zdravstvena služba je vseskozi v navezi z njimi. Kaj to pomeni pred začetkom sezone, ne moremo vedeti. Najprej morajo vsi trije povsem ozdraveti in dobiti dovoljenje zdravnikov."

"Čas vsekakor ni idealen, pa čeprav nikoli ni pravi trenutek, če zboliš za Covidom. Peter je zelo motiviran in zato je bil tudi že zelo dobro pripravljen. Vendar pa je najbolj pomembno, da se vsi trije dobro počutijo in nimajo resnejših simptomov," je dejal glavni mož Bore Hansgrohe Ralph Denk. Sagan je na Instagramu zapisal, da je zelo hvaležen ekipi, ki mu, čeprav na daljavo, nudi vso podporo.

"Naša zdravstvena služba je vseskozi v navezi z njimi. Kaj to pomeni pred začetkom sezone, ne moremo vedeti. Najprej morajo vsi trije povsem ozdraveti in dobiti dovoljenje zdravnikov. Potem pa bomo razmišljali o naslednjih korakih," je še dodal Denk, Sagan pa: "Upam, da bodo naši naslednji testi negativni, tako da bomo čim prej lahko začeli s treningi."

"Upam, da bodo naši naslednji testi negativni, tako da bomo čim prej lahko začeli s treningi."

Sicer pa to ni prva težava za Boro Hansgrohe v pripravljalnem obdobju. Peter Sagan je ravno za 31. rojstni dan padel na treningu. Precej hujša nesreča pa se je kolesarjem zgodila na prvih skupnih pripravah. Skupino sedmih kolesarjev je zbil voznik avtomobila. Najhuje sta jo skupila Andreas Schillinger in Wilco Kelderman.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ