Sagan pokvaril delo Tratnika in za las ugnal Colbrellija

Sagan pokvaril delo Tratnika in za las ugnal Colbrellija
28.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Peter Sagan/Facebook

Prva etapa dirke po Romandiji se je pričakovano končala s ciljnim šprintom, zmagal pa je bržkone prvi zvezdnik letošnje dirke Peter Sagan, ki je v šprintu ugnal Sonnyja Colbrellija. Še naprej vodi Rohan Dennis.

Čeprav se je končala s šprintom, prva etapa še zdaleč ni bila enostavna. Kolesarji so skupaj premagali 2200 metrov višinske razlike, spremljal jih je dež in v zaključku tudi močan veter, najprej s strani, v zadnjih 10 kilometrih pa v prsa.

Peloton se je do zaključka precej razredčil, odpadla sta tudi Elia Viviani in Chris Froome, večina šprinterjev pa je preživela vzpone. V zadnjih 10 kilometrih sta z napadi poizkušala domači favorit Stefan Kung in Remi Cavagna, a so bile šprinterske ekipe pozorne, veliko dela so opravili tudi pri Ineosu in odločala je ciljna ravnina v Martignyju.

Vlak Bahrain Victoriousa je deloval zelo dobro, vrhunsko delo je opravil Jan Tratnik, ki je Sonnyja Colbrellija v ospredju pripreljal vse do zadnjih 200 metrov. Za njegovo zavetrje sta se prerivala Peter Sagan in Patrick Bevin, Sagan je bil uspešnejši in nato je pred ciljno črto uspel tudi priti mimo Italijana, ki je še enkrat več ostal za las brez zmage, zaradi poraza pa je bil vidno razočaran.

Dennis je s pomočjo Ineosa, ki deluje zelo dominantno, brez težav zadržal rumeno majico vodilnega, Jan Tratnik je zadržal visoko 6. mesto v skupnem seštevku. Jutri kolesarje čaka še precej težja etapa z vzponom prve kategorije v zadnjih 20 kilometrih, od vrha do cilja pa kolesarje čaka le še spust.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ