Sagan se vrača na evropskem prvenstvu

Sagan se vrača na evropskem prvenstvu
26.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: UEC

Po operaciji kolena, zaradi katere je predčasno končal z dirko po Franciji, se Peter Sagan na tekmovanja vrača na evropskem prvenstvu v Trentu, ki bo imelo letos zvezdniško zasedbo.

Peter Sagan si je v padcu na tretji etapi dirke po Franciji poškodoval koleno, rana se mu je kasneje vnela in potreboval je operacijo. Najprej je moral pred 12. etapo zapustiti Tour, zaradi operacije pa je izpustil tudi olimpijsko cestno dirko v Tokiu.

V zadnjem obdobju smo Sagana lahko spremljali, kako v Andori trenira predvsem z gorskim kolesom, na Instagramu je redno objavljal posnetke spustov. Zdaj pa je Sagan objavil, da se na tekmovanja vrača na evropskem prvenstvu v Trentinu, cestna dirka bo na sporedu 12. septembra.

»Delam vse, da bi bil do EP čim bolje pripravljen, moje okrevanje zaenkrat poteka dobro. Evropsko prvenstvo je tako nepredvidljiva dirka, da ne želim govoriti o možnih razpletih, saj je v igri toliko faktorjev, na katere nimam vpliva. Zagotovo pa bom pokazal vse, kar bom lahko,« pravi Sagan, ki je na EP nazadnje dirkal leta 2018, ko je postal evropski prvak - prvi v članski kategoriji, saj so šele takrat na EP uvedli tudi člansko dirko.

Letos ga v Trentinu čaka razgibana proga, ki pa ne bi smela biti pretežka zanj, če bo v pravi šampionski formi. Kolesarje čaka 179 kilometrov, najprej dolg krog v dolžini 73 kilometrov, nato pa osem krogov po 13,2 kilometra. V vsakem jih čaka vzpon Povo, dolg 3,6 kilometra s 4,7-odstotnim povprečnim naklonom. To nikakor ne bi smelo biti preveč za Saganove sposobnosti v vožnji navkreber …

Čaka pa Sagana ob povratku na dirke zelo močna konkurenca, nastop sta napovedala Remco Evenepoel in Kasper Asgreen, prvi favorit pa bo najbrž kar Tadej Pogačar, ki s slovensko reprezentanco prihaja ob Gardsko jezero po zlato odličje.

Značke: Cestno
Ključne besede:
ep peter sagan
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ