Sagan spet z drugim kolesom: Pariz ga ni prevzel! (fotogalerija)

Sagan spet z drugim kolesom: Pariz ga ni prevzel! (fotogalerija)
24.07.2012 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan je eden izmed velikih junakov dirke po Franciji. Obenem so pri Cannondaleu njegove uspehe poskusili čim bolj unovčiti.
Najboljši po točkah
Takoj po prvi zmagi v prvi etapi so mu kolo pobarvali v črno barvo, z živo zeleno barvo pa so poleg imena Cannondale zapisali še očitno Saganov nov vzdevek - Tourminator. S tem kolesom je popularni Slovak vozil celotno dirko po Franciji. Pred startom ga je enkrat celo okrasil z zvoncem ...

Pred zadnjo etapo pa so mu iz ameriškega podjetja pripeljali novo kolo. Ravno tako najboljši model cestnega kolesa, ki pa je bil tokrat prebarvan povsem v zeleno. Torej v barvo, ki jo je Sagan nosil tudi v etapi do Pariza, saj je bil v svojem krstnem nastopu na dirki po Franciji kljub komaj 22 letom najboljši kolesar po točkah.

V Pariz na novem kolesu
Na tem okvirju so bila lepo vidna tudi imena treh krajev. Krajev, kjer so se končale etape, ki jih je Sagan dobil na letošnji dirki. Kot boste lahko videli na priloženih fotografijah je celo Mavic značilen rumen napis zamenjal za zelenega.

Na Elizejskih poljanah je mladi Slovak zasedel drugo mesto, a je za razliko od številnih drugih do tako opevanega Pariza ostal ravnodušen. "Sem zelo zadovoljen, saj nisem pričakoval, da bom Tour lahko odpeljal tako dobro. Prihod v Pariz vseeno ni nič posebnega. Mogoče tudi zato, ker so mi o tem vseskozi govorili," je dejal Sagan in dodal:

"Tudi Ivan (Basso) mi je dejal, da se na Elizejskih poljanah utrujenosti sploh ne čuti. Vendar smo v zaključku leteli 60 kilometrov na uri in takrat moraš imeti moč v nogah. Kako sem? Odlično, saj sem zasedel drugo mesto, takoj za svetovnim prvakom."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ