Sagan v novo ekipo, kjer od njega zahtevajo: "Da se zabavam."

Sagan v novo ekipo, kjer od njega zahtevajo: "Da se zabavam."
04.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jasno je že bilo, da bo Peter Sagan po sezoni zapustil Boro hansgrohe. Zdaj je uradno, da se bo preselil v Francosko ekipo TotalEnergies. Podpisal je dveletno pogodbo.

Kar pet let je bil Peter Sagan član moštva Bora hansgrohe, a zdaj je čas za odhod v Francijo. V zadnjem obdobju se je veliko govorilo o tem, kam vse bi lahko Sagan odšel. Tudi z Deceuninck Quick Stepom so ga nekateri povezovali. Pa še z nekaterimi drugimi ekipami. Zdaj je jasno.

Trikratni svetovni prvak bo vsaj v naslednjih dveh sezonah član moštva TotalEnergies. Govorimo o Prokontinentalni ekipi, ki upa, da bo prav s Saganom še zrasla, postala močnejša, pomembnejša. Morda dovolj, da bi za sezono 2023 zaprosila in dobila licenco World Tour. "To je nova in zanimiva avantura. Jean Rene je manager, ki želi spremeniti kolesarstvo. Upam, da mu bom pri tem lahko pomagal in da bom lahko dobil veliko dirk v novih barvah," je med drugim dejal Sagan:

"Seveda pa ostajam osredotočen tudi na zaključek te sezone.” S Saganom v ekipo odhaja tudi Specialized. Obenem bo ekipa oblečena v Sportfulove drese. "Pripeljati Sagana nam je vsekakor v ponos. Brez dvoma je najpopularnejši kolesar na svetu. Je neverjeten talent in z njim vstopamo v drugo dimenzijo," je pojasnil manager ekipe Jean Rene Bernaudeau:

"Ta podpis potrjuje naše tekmovalne ambicije. Peter je velik talent. To vsi vedo. Poleg vsega nam bo prinašal tudi zmage. Na to računamo. Peter bo ključni član ekipe na klasikah in tudi na Touru. Z izkušnjami nam bo pomagal pri razvoju. Da vsi skupaj stopimo stopničko višje." Po vsej verjetnosti bodo s Saganom v francosko ekipo prišli tudi Maciej Bodnar, Daniel Oss in Juraj Sagan.

Peter pa je o novem šefu povedal: "Je resen in obenem smešen. Rekel mi je, da želi, da se njegovi kolesarji zabavajo. V današnjem kolesarstvu moraš to znati in to je ključ do uspeha. Seveda se za vsem skriva veliko dela. Tega me ni strah. Vem, kdaj moraš biti resen, a resnično mi je bil všeč govor. Prvič je manager od mene zahteval, da se zabavam."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ