Sagan, Van Avermaet in Vanmarcke kršili pravilo

Sagan, Van Avermaet in Vanmarcke kršili pravilo
28.02.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki Omloop Het Nieuwsblad so se prvi trije med dirko vozili tudi po pločnikih, kar je prepovedano. Bodo kaznovani?

Najboljši trije kolesarji na sobotni dirki Omloop Het Nieuwsblad bi prav lahko prejeli kazen, saj so se med dirko vozili po pločnikih, namesto po tlakovanih poteh, po katerih je sama trasa potekala.

Jasno je, da je vožnja po tlakovcih počasnejša in napornejša, zato smo v preteklosti nemalokrat gledali, kako se kolesarji vozijo po pločnikih in hitrejših delih ob samih tlakovcih. Potem pa je Mednarodna kolesarska zveza to prepovedala. Komisar na dirki Guy Dobbelaere je za Sporzo povedal, da bi lahko bili trije kolesarji - govorimo o Saganu, Van Avermaetu in Vanmarckeju - prav zato kaznovani.

Takoj po dirki niso bili kaznovani, potem pa so se začele kritike na račun njihove vožnje. Med drugimi se je prek twitterja pritožil tudi kolesar moštva Trek Segafredo Edward Theuns. Kolesarji, ki so lovili ubežnike so se pritoževali, da so njim komisarji strogo prepovedali vožnjo po pločnikih, in da so tako vodilni imeli nepravično prednost. Dobbelaere je poudaril, da bi bila diskvalifikacija le previsoka kazen, saj je trojica dokazala, da je bila prepričljivo najmočnejša:

“Vzeti tem trem dosežke bi najbrž bilo preveč. Poročilo smo pripravili in ga poslali na UCI, kjer se bodo odločili, ali bodo primer poslali pred disciplinsko komisijo. Še vedno lahko pride do kazni. Ne gre za imena kolesarjev, ampak za načela. ” Dobbelaere je še dodal, da razume tudi tiste, ki se s tem čutijo ogoljufane: “Razumem kritiko. Gre za to, da bomo kaj takega ali vsem dovolili ali pa vsem prepovedali. Zasledovalci so imeli to nesrečo, da je bil komisar v bližini. ” A najbrž tudi med ubežniki komisar ni bil ravno daleč stran …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ