Sagan za konec pomočnik ... Winnerju zmaga

Sagan za konec pomočnik ... Winnerju zmaga
04.02.2019 AVTOR: DZ

Winner Anacona je dobil dirko po San Juanu, na kateri so nastopili številni zvezdniki. Zadnjo etapo je dobil Sam Bennett.

Končala se je dirka prve kategorije po San Juanu. Govorimo o sedemetapni dirki, ki je imela vmes celo prost dan. Veliko stvari se je v tem tednu zgodilo. Od tega, da je natakarica Ilja Keisseja obtožila spolnega nadlegovanja, do tega da je nadvse uspeno s krstno dirko med elito opravil še lani mladinec Remco Evenepoel. Lansko zmago je branil Oscar Sevilla, medtem ko je sezono tokrat na najboljši način začel Fernando Gaviria, ki je letos član moštva UAE Team Emirates. Dobil je prvo in četrto etapo. Drugo in tretjo etapo je dobil Julian Alaphilippe.

Najtežjo preizkušnjo pa so tudi taktično zelo dobro odpeljali kolesarji Movistarja, ki so tako do zmage pomagali Winnerju Anaconi. Anacona je dobil prestižno etapo in prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Vodstvo je obdržal vse do konca, tako da je dirko tudi dobil. Šesto etapo je dobil domači ubežnik German Nicolas Tivani, zadnjo osmo pa Sam Bennett. Kolesar moštva Bora Hansgrohe je imel ob sebi prav posebnega pomočnika. Nesebično mu je pomagal trikratni svetovni prvak Peter Sagan. "To je dobro za samozavest. Sem sem prišel z namenom, da dobim etapo," je najprej priznal Bennett, o Saganovi pomoči v zadnjem sprintu pa:

"Glede na to, kaj vse je Peter že dosegel, mu res ne bi bilo treba pomagati v vlaku. To, da mi je tako pomagal, je res nekaj posebnega, je pa zame tudi dodaten pritisk. Na srečo je celotna ekipa opravila veliko delo. S kolegi, kot je Sagan ne morem zgrešiti. Moral sem jim povrniti." Tu je še prej omenjeni Remco Evenepoel. V dresu moštva Deceuninck Quick Step je debitiral med elito. Lani je bil še mladinec in v tisti kategoriji dobil vse najpomembnejša dirke. Večino z neverjetno lahkoto. Prišel je tudi do naslova evropskega in svetovnega prvaka. Letos pa je že med samo elito in na prvi dirki je osvojil majico najboljšega med mladimi kolesarji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ