Sagan: Sonny mi je rekel, naj mu pustim, a imam preveč drugih mest

Sagan: Sonny mi je rekel, naj mu pustim, a imam preveč drugih mest
12.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti
"Med etapo sem govoril s Colbrellijem, rekel sem mu, naj me ne preseneti," je med drugim novinarjem po zmagi v peti etapi dejal Peter Sagan.
O razpletu pete etape smo že poročali. Do druge zmage na letošnji dirki po Franciji in skupno že desete je prišel izjemni Sloval Peter Sagan. Zaključek je bil pisan njemu na kožo, a jasno je bilo, da je v takem zaključku na uspeh lahko upal tudi Sonny Colbrelli. Italijan je bil spet drugi. Spet tik za Saganom.

"Med etapo sem govoril s Colbrellijem, rekel sem mu, naj me ne preseneti. Rekel je. Daj no, Peter. Vsaj eno mi prepusti. A odgovoril sem mu, da imam na Touru že preveč drugih mest in nočem še enega," je novinarjem pojasnjeval Peter Sagan. Seveda se Sagan bori tudi za zeleno majico. Trenutno mu odlično kaže, a vendarle mu tesno sledi Fernando Gaviria, ki v čistih sprintih lahko računa tudi na izjemno pomoč kolegov pri Quick Stepu. Tokrat pa je Sagan izkoristil zadnji vzpon.

"Kolegi so opravili odlično delo in so me držali spredaj. Van Avermaet je prezgodaj začel s sprintom in nama je s Colbrellijem praktično lepo pomagal. Zato, hvala Greg." Sagan je poudaril, da je med etapo vse potekalo tako, kot si je želel. "Na zadnjem vzponu so kolesarji Skyja šli na polno. Potem je napadel Gilbert, Van Avermaet pa je začel prezgodaj. A tokrat smo natančno ocenili, kdaj je pravi čas. Zmagati na Touru je vedno lepo. Kaj pa Sonny? Če poskušaš, nekega dne ti bo uspelo."
Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ