Saganova izjemna solo vožnja za prvo zmago! (foto in video)

Saganova izjemna solo vožnja za prvo zmago! (foto in video)
12.02.2013 AVTOR: D. Z.
Drugo etapo dirke po Omanu je dobil Peter Sagan. Vendar tokrat ne v sprintu, ampak po samostojnem pobegu, tako da je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.
Etapa je bila dolga 146 kilometrov, zaznamovala pa sta jo ubežnika Bobby Traksle in Tomohiro Kinoshita, ki sta se v pobeg podala takoj po startu. Največjo prednost sta si privozila po 62 kilometrih bega, ko sta bila več kot šest minut pred glavnino. V ozadju pa so tempo narekovali kolesarji Cannondalea in Argos Shimana. 25 kilometrov pred ciljem je bil na sporedu prvi vzpon in tam sta ubežnika izgubila večji del prednosti.

A za večjo selekcijo v glavnini je poskrbel drugi vzpon na Al Jissah. Tam sta napadla Nocentini in Contador. A spust proti cilju je skupaj začela skupina približno 50 kolesarjev. V samem zaključku, ko se je cesta že bolj poravnala, so napadli Nibali, Gallopin in Elmiger. A kmalu zatem jih je ujel izjemni Sagan, ki se je izstrelil iz skupine zasledovalcev.

A Slovak se pri ubežnikih ni ustavil. Napadel jih je in ciljno črto prečkal sam. Veselil se je zaslužene zmage, pred drugim Gallopinom pa si je privozil pet sekund prednosti. Tretji je bil Elmiger, sledil pa je še Nibali. Slovenci so tudi tokrat bolj ali manj opravljali vloge pomočnikov. Najboljši izmed peterice je bil Luka Mezgec, ki je zasedel 36. mesto.

Sagan je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Sledijo mu Tony Gallopin, Martin Elmiger, Vincenzo Nibali. Slovencev ni v ospredju. A najtežje etape šele prihajajo. Do konca so še štiri.

Dirka po Omanu, skupni vrstni red
1. Peter Sagan (Svk) Cannondale Pro Cycling Team 7:53:25
2. Tony Gallopin (Fra) RadioShack Leopard 0:09
3. Martin Elmiger (Švi) IAM Cycling 0:11
4. Vincenzo Nibali (Ita) Astana 0:15
5. Nacer Bouhanni (Fra) FDJ 0:17
6. Christopher Froome (VB) Sky Procycling
7. Zdenek Štybar (Češ) Omega Pharma-Quick Step vsi isti čas
8. Stijn Vandenbergh (Bel) Omega Pharma-Quick Step 0:21
9. Marco Bandiera (Ita) IAM Cycling
10. Peter Velits (Svk) Omega Pharma-Quick Step vsi isti čas
49. Borut Božič (Slo) Astana 1:05
52. Luka Mezgec (Slo) Argos-Shimano 1:10
57. Kristjan Koren (Slo) Cannondale Pro Cycling Team 1:47
92. Blaž Jarc (Slo) NetApp-Endura 2:21
119. Marko Kump (Slo) Saxo Tinkoff Bank 5:43

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ