Saganova vrnitev

Saganova vrnitev
28.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Romandiji so kolesarji odpeljali prvo etapo. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Rohan Dennis, ki je prepričljivo dobil včerajšnji prolog. Sledita pa mu klubska kolega pri Ineosu Geraint Thomas in Richie Porte.

Po pričakovanjih v prvi etapi do sprememb na vrhu ni prišlo, saj preizkušnja, ki se je začela v mestu Aigle - tu je tudi sedež Mednarodne kolesarske zveze - in končala v Martignyju ni bila dovolj zahtevna. Sicer so kolesarjiv štirih krogih morali vsakič premagati po dva klanca tretje kategorije. Oba sta bila krajša od treh kilometrov, a prvi - Produit - je bil nadvse strm.

Po pričakovanjih je prišlo do pobega manjše skupine kolesarjev, ki so jo sestavljali Filippo Conca (Lotto Soudal), Joel Suter (Switzerland), Manuele Boaro (Astana Premier Tech), Alexis Gougeard (AG2R Citroën), Thymen Arensman (DSM) in Rob Power (Qhubeka-Assos). Privozili so si dobrih šest minut prednosti, ta pa je potem hito padla na manj kot štiri minute, kar je pomenilo, da ima glavnina vse pod nadzorom.

Arensman je bil najmočnejši med ubežniki in je zdržal najdlje. Vse manjša glavnina ga je ujela 21 kilometrv pred ciljem. Vzponi so bili takrat že za kolesarji. Vse je bilo pripravljeno na sprint. Dobrih 11 kilometrov pred ciljem pa sta napadal Remi Cavagna in Mattia Cattaneo. Sledila sta jima še Damien Howson in Sebastian Reichenbach. Tri kilometre kasneje se je tudi ta poskus izkazal za neuspešnega. Bora Hansgrohe in Bahrain Victorious sta narekoval oster tempo.

V zadnjem kilometru je Jan Tratnik v ospredju držal Sonnyja Colbrellija, Italijan pa je sprint začel nekoliko prezgodaj. Odlično je vse skupaj izpeljal Peter Sagan, ki je prepričljivo dobil sprint. Po 11 letih je Sagan spet nastopil na tej dirki in takoj je po 168 kilometrih in premaganih 2000 metrih nadmorske višine prišel do zmage. Colbrelli je bil drugi Patrick Bevin pa tretji. V skupnem seštevku ni sprememb. Tudi Jan Tratnik ostaja na šestem mestu. Jutri je pred kolesarji že precej težja etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ