Saganovih 80 kilometrov pobega za naslov (VIDEO)

Saganovih 80 kilometrov pobega za naslov (VIDEO)
26.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Sicer smo že pisali o tem, da je Peter Sagan spet postal slovaški državni prvak. Nismo pa predstavili njegove poti do tega naslova.

Peter Sagan je tako vsestranski kolesar, da lahko na enodnevnih dirkah zmaguje ob različnih scenarijih. Na državnem prvenstvu – da je bilo na startu več kolesarjev, so se na isti dirki za naslova borili Slovaki in Čehi – bi lahko ob dejstvu, da je imel ob sebi tudi dovolj kolegov iz ekipe Bora Hansgrohe, čakal tudi na zaključni sprint. Slovak pa se je odločil, da na pravi način preizkusi svojo pripravljenost pred Tourom. Dirka, ki je potekala v mestu Plzen je bila dolga 192 kilometrov. Sagan pa je napadel kar 80 kilometrov pred ciljem.

In nadaljeval je v samostojnem pobegu vse do cilja. Zasluženo je prišel do šestega naslova državnega prvaka, a v majici svetovnega prvaka. “Zelo sem vesel šestega naslova. Na tak naslov je vsak športnik ponosen,” je dejal Peter Sagan. Na koncu je za dobri dve minuti premagal klubskega kolego, brata in lanskega prvaka Juraja Sagana. Tretji Michael Kolar, ravno tako član moštva Bora Hansgrohe je z zaostankom dobrih šestih minut zasedel tretje mesto in obenem vse presenetil z novico, da končuje kariero. “Čestital bi tudi Juraju za drugo mesto in Kolarju, ki je dopolnil slovaški oder. Hvala ekipi za podporo in vsem navijačem iz obeh držav, ki so navijali za vse,” je še dodal Peter Sagan. Njegov beg si lahko ogledate tudi v krajšem video prispevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ